Căutare Live

Cum arată „marea fără valuri” de lângă București. Destinația de vacanță de care nu știai

Când vine vorba de alegerea destinațiilor de vacanță, cei mai mulți români preferă să meargă în locații deja cunoscute sau populare, fără să fie, poate, la curent cu multe alte „nestemate” care se ascund pe teritoriul țării noastre. Iată cum arată „marea fără valuri” de lângă Capitală!

Cum arată plaja de lângă București la care te vei simți ca la mare

Shutterstock

Se află la doar 60 de kilometri de București și, deși mulți turiști au descoperit deja locația minune, pentru alții este în continuare un mister. Astfel, pentru cei ce își doresc un sejur pe litoral, însă nu vor să bată drumul de câteva ore până în Constanța, există o soluție mult mai la îndemână pentru toți bucureștenii.

Cum arată „marea fără valuri” de lângă București. Destinația de minivacanță care este oricând la îndemână

În Giurgiu, la Gostinu, natura le pune la dispoziție doritorilor peisaje asemănătoare cu cele din zona mării, cu plaje formate dintr-un nisip fin, briză și opțiunea de a se răcori după sesiunile de bronzat în apele Dunării de această dată. Locuitorii din zonă au denumit astfel locația „marea fără valuri”.

Destinația e perfectă pentru o miniexcursie de weekend, fără să fie nevoie să își ia zile libere în plus pentru acest mic sejur. „Clienții” fideli ai plajei au dezvăluit că, din punct de vedere ambiental, totul este mult mai păcut decât în locațiile aglomerate de la mare, deoarece este multă liniște, iar împrejur sunt și zone cu verdeață.

Citește și: Notă de plată astronomică pe o plajă din Grecia pentru doar câteva ore de distracție. Doar bacșișul a fost 2500 de lei

Pentru cei ce nu țin atât de mult la confortul personal și doresc să și înnopteze acolo, destinația permite și instalarea cu cortul, astfel că se pot economisi și bani care în mod normal ar fi fost dați pe cazare la hotel sau pensiuni, care nu există în zona din împrejurimi.

Pe plaja din Gostinu sunt amenajate și câteva terase, pentru turiștii care își doresc să se răcorească cu diverse băuturi, deși cei mai mulți aleg să vină de acasă cu toate cele necesare.

Citește și: Cât a ajuns să coste un șezlong la Nisipurile de Aur. Salteaua și umbrela nu intră în preț și se plătesc separat

Ce alte activități poți face la „marea” de la Gostinu

Pentru cei care se plictisesc de plajă și înotat, o nouă experiență poate fi o plimbare cu barca pe Dunăre. Mai departe se poate ajunge și la plaja „de la piciorul podului Prieteniei”, însă indicatoarele către locație lipsesc, astfel că cel mai indicat ar fi ca indicațiile să fie cerute de la localnici, care cunosc cel mai bine împrejurimile.

Spre Călărași, mai există o plajă asemănătoare, care duce tot la „marea fără valuri”, însă aceasta este și amenajată. Aici, se poate practica și volei-ul pe plajă sau se pot închiria și skijet-uri sau plăci pentru practicarea sporturior de apă.

De asemenea, plaja de la Călărași oferă atât locuri în care poți sta cu cortul dar și un hotel, pentru cei care doresc mai mul confort. Prețurile sunt accesibile oricărui buzunar, în funcție de serviciile cerute. Un plus este reprezentat și de faptul că restaurantul hotelului furnizează produsele din ferma proprie.

Zodii care își găsesc sufletul pereche pe data de 26 septembrie 2022. 3 nativi care se vor îndrăgosti iremediabil
Pe harta astrală există un semn pozitiv care le oferă zodiilor speranță, dorința de a...
Horoscopul zilei de 26 septembrie 2022. Leii vor câștiguri financiare mai mari. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 26 septembrie 2022 spune că Leii au nevoie de câștiguri mai mari pentru a...
Parteneri
Motivul pentru care Regina Elisabeta a II-a purta mereu cercei cu perle. Majestatea Sa nu se despărțea de ei la niciun eveniment
Catine.ro
Ultimele știri
x