Primii japonezi nu au venit in Lethbridge pentru ca au vrut. La inceputul anilor 1940, japonezii canadieni erau considerati emigranti nedoriti si erau inlaturati cu forta de pe coasta Columbiei. Barbatii deveneau muncitori, iar femeile si copiii erau mutati in tabere de detentie.
Apoi li s-a oferit "alegerea" de a se muta la est de muntii Rocky sau sa fie repatriati in Japonia. Cei mai multi au pierdut tot, insa un numar mare s-a stabilit in prejma localitatii Lethbridge. La terminarea razboiului multi au ramas si au dezvoltat comunitatea intr-un numar considerabil.
Ideea de a construi o gradina japoneza a prieteniei a fost propusa de un localnic si primita de ceilalti cu entuziasm. Un aspect reprezentativ al gradinilor japoneze este atentia la detalii. A crea un cadru natural si armonios fara a exagera insa si a realiya ceva cu tenta artificiala tine de arta japoneza dusa la perfectiune.
Fiecare piatra este aleasa si plasata cu grija pentru a realiza un efect vizual placut. Parauri mici, cascade, mlastini, dealuri si vai formeaya iluzia unui spatiu ce se gasea acolo dintotdeauna.
Pavilionul si simboluri ca pagoda, clopote, lanterne si plante se topesc in peisajul deja existent. Clima aspra din Lethbridge a dicatat insa selectarea plantelor folosite. Pinul negru si ciresii japonezi au fost inlocuiti cu artasi, pini scotieni si merisori. Rezultatul este insa atat de convingator ca si expertii au fost pacaliti. Este prima gradina dedicata contemplarii si meditatiei. Pavilionul si foisorul dedicate odihnei au fost construite in stilul secolului 16 si au fost aduse chiar din Japonia.
Foto: seniorsgotravel.com
FOTO! Top 5 orase speciale care sfideaza modernismul... Reduceri la mare pentru turistii care-si fac rezervare din timp...