Iată, aproape că nu există sezon în care să nu redescoperim tradiţiile inedite pe care românii le au. Iar locurile de poveste din ţara noastră atrag în continuare turiştii. Asta în ciuda problemelor mari de infrastructură şi a întrebării care încă a rămas fără răspuns: avem o ţară frumoasă, cum ajungem la ea?
În prima luna a anului au vizitat ţara noastră aproape 760 000 de oameni. Cu 5% mai mulţi turişti decât în ianuarie anul trecut. Cei mai mulţi sunt, într-adevăr români: peste 80 la sută, iar restul turiştilor vin în special din Europa, majoritatea chiar din Uniunea Europeană.
Dintre statele UE, cele mai multe sosiri s-au înregistrat din Bulgaria, Ungaria, Italia, Germania, Polonia, Franţa şi Regatul Unit. Doar 27 la suta din totalul vizitatorilor străini au aterizat la noi de pe alte continenente.
În această perioadă s-au făcut aproape un milion şi jumătate de rezervări pentru cazare pe timpul nopţii, cu peste 8 procente mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut dar nici turiştii români nici cei străini nu petrec, de obicei, mai mult de 2 nopţi în acelaşi loc.
Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare în luna ianuarie 2019 a fost de 23,4% din numărul total de structuri de cazare turistică, în creştere cu 1,7 puncte procentuale faţă de luna ianuarie 2018. Iar atunci când înnoptează pe meleagurile noastre, cei mai mulţi vor să doarmă comfortabil, la un hotel: aproape 30 %.
Aproape 20 % preferă bungalourile iar pentru vacanţele la munte, ori în zonele cu tradiţie din ţara noastră, ideale sunt , desigur, pensiunile turistice. Căutate de plimbăreţi sunt şi cabanele, unde, de obicei turiştii se cazează în special pentru o conexiune cât mai puternică cu natura.
Citește mai mult pe Observator.tv!
Au fost făcute publice primele imagini cu cel mai scump apartament de hotel din lume. Cât costă o noapte de cazare... Taxă pentru milioane de persoane, la intrarea în oraș! Unde se aplică noua regulă...