Peste 70 de persoane au primit îngrijiri medicale, în ultimele aproape două săptămâni, din partea pompierilor dislocaţi pe plajele de pe litoralul românesc, cele mai multe cazuri fiind înregistrate în Eforie Nord, Costineşti şi Mamaia, iar cele mai puţine în Techirghiol şi Eforie Sud.
Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, citat de news.ro, de la operaționalizarea punctelor de prim-ajutor ale pompierilor SMURD, amplasate în principalele stațiuni ale litoralului românesc, adică din 15 iunie, au fost desfășurate peste 70 de misiuni.
“Cele mai multe cazuri medicale au fost înregistrate în staţiunea Eforie Nord, unde au fost asistate 19 persoane, urmată de Costineşti - 14 persoane, Mamaia - 13 persoane, Saturn - 11 cazuri, Techirghiol - 6 cazuri şi Eforie Sud - 2 cazuri. Salvatorii care încadrează echipajele cu şenilate au desfăşurat cinci misiuni pentru preluarea de pe plajă a persoanelor cu diferite afecţiuni medicale şi transportarea acestora în punctele de prim ajutor SMURD”, se arată în comunicat.
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a dispus o serie de măsuri care să asigure gestionarea eficientă a diverselor tipuri de risc. Astfel, pentru al doilea an consecutiv, pe întreaga durată a sezonului estival, au fost instalate corturi de prim-ajutor SMURD pe plajele din Mamaia, Eforie Nord şi Sud, Costineşti, Saturn şi Techirghiol.
Corturile sunt deservite, în fiecare zi, de trei pompieri paramedici şi sunt dotate cu toate echipamentele necesare pentru acordarea prim-ajutorului medical calificat, precum şi cu aer condiţionat. Lângă punctele de prim-ajutor staţionează şi şenilatele, capabile să asigure intervenţia pe plajă, astfel încât paramedicii să poată transporta eventualele victime cât mai rapid la corturile de prim-ajutor.
“O atenţie deosebită a fost acordată şi eficientizării misiunilor de răspuns la situaţii ce pot apărea pe A2 şi A4, astfel că în fiecare weekend, mai multe echipaje asigură intervenţiile (inclusiv cele medicale de urgenţă) pe tronsoane prestabilite, cu personal şi tehnică din judeţele Călăraşi, Constanţa, Ialomiţa şi Bucureşti-Ilfov”, mai precizează sursa citată.
De asemenea, în zonele intens circulate din municipiul Constanţa, au fost înfiinţate 15 puncte de lucru temporare, suplimentar faţă de cele nouă existente anul trecut.
Totodată, şase ambarcaţiuni încadrate de pompieri scafandri asigura intervenţia de urgenţă în Tomis, lacul Siutghiol, Eforie Nord, Costineşti, Saturn şi Techirghiol.
Copiii merg gratuit în vacanță în Grecia și Egipt!... Atenţie! Deşi este considerat cel mai sigur mod de a călători, zborul cu avionul are şi efecte negative asupra organismu...