Antena Căutare

Pe Paraná in sus, in pasi de tango

Situat la aproximativ 30 de km de Buenos Aires, orasul argentinian Tigre atrage turistii ca un magnet. Si asta nu numai datorita aerului boem, ci si “istoriei” sale perfect conservate.

Orasel insular in care poti ajunge din Buenos Aires cu trenul de coasta („Tren de la Costa"), Tigre este inconjurat de raurile Tigre, Lujan si Reconquista. Plimbarea pe raul Paraná (cel mai mare din Argentina, pe care o traverseaza din nord spre centru), pana la Delta del Tigre, este extrem de interesanta.

Asta datorita peisajului si ecosistemului foarte variat, a zecilor de insule mici imprastiate pe cursul apei, dar si unui oras "acvatic", care se desfasoara de o parte si de alta a fluviului in toata splendoarea lui, cu pontoane si case modeste si cu vile ascunse de vegetatie luxurianta.

Delta del Tigre se afla printre cele mai mari cinci Delte din lume si este singura care se varsa intr-un curs de apa dulce - Rio de la Plata. Oamenii care traiesc aici pot ajunge acasa doar cu barca. Rio Paraná este ca o autostrada cu doua benzi imaginare si cu un trafic intens de catamarane si vaporase pentru turisti, taxiuri, canoe si caiace, statii de benzina plutitoare, cea mai inedita aparitie fiind barca-minimarket care circula si opreste dupa un program fix si de unde locuitorii se aprovizioneaza cu de toate.

Exclusivistele cluburi de yachting organizeaza periodic regate internationale, iar pasionatii de schi nautic si surfing (vantul bate uneori cu putere) brazdeaza apa in lung si-n lat. Pescarii asteapta sa le pice in undite deliciosii pesti boga, dorada si surubí (somonul din Paraná), pe care oricine ii poate insa savura la restaurantele din oras.

Practic, Rio Paraná si Delta del Tigre alcatuiesc un loc minunat pentru un ecosistem unde zeci de specii de pasari se simt acasa. Considerata pana nu de mult o zona saraca, Delta del Tigre este prospera acum datorita dezvoltarii turismului si locuitorilor sai, majoritatea oameni bogati din Buenos Aires, care si-au construit aici case de vacanta in stil colonial. Faptul ca anul trecut insasi Madonna si-a petrecut o scurta vacanta aici, spune totul despre aceasta "destinatie", noua pe harta atractiilor turistice ale Argentinei.

Istoria superbei cladiri incluse in Patrimoniul National a inceput sa se scrie prin anii 1580 cand Juan de Garay a fondat pentru a doua oara orasul.
Abia in 1860 apare in arhivele istorice ca proprietate a unui doctor celebru al Buenos Aires-ului - Louis Belastegui, devenind apoi sediul Scolii de Bune Maniere.

Din 1920 a devenit restaurantul "El Querandi", loc frecventat de lumea boema argentiniana, de elevii prestigioasei Scoli Nationale din Buenos Aires si de studentii Universitatii de Arhitectura, Inginerie si Stiinte Exacte aflate in apropiere. In anii '70 localul a fost inchis, cladirea complet restaurata din fondurile Comisiei Nationale Permanente a Conservarii si Restaurarii Cladirilor Istorice.

Din 1992, anul in care a avut loc redeschiderea oficiala, la "El Querandi" trebuie sa rezervi locuri cu cel putin o saptamana inainte, pentru a te rasfata cu preparatele bucatariei argentiniene, dar mai ales pentru a savura un show total.

Un show care te poarta pe muzica acordurilor de tango ale quartet-ului alcatuit din vioara, contrabas, bandoneon si pian, prin atmosfera inceputului de secol XX si continuand cu tango-ul modern de dupa 1955.

Vezi galeria de imagini mai jos!

Citeste si Jurnalul!

FOTO: flickr.com; yerich.com; panoramio.com

VIDEO! Litoralul romanesc este scos la licitatie... Parisul - orasul care te seduce...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x