Antena Căutare

Pentru turistii curajosi: cele mai ciudate inchisori pe care le poti vizita (partea 1)

Inchisorile reprezinta de mult timp o destinatie interesanta pentru turistii de pretutindeni. Alcatraz din San Francisco sau Robben Island din Cape Town sunt printre cele mai cunoscute si populare. Insa exista altele, mai putin celebre, insa a caror istorie sau modul in care au fost pastrate in stare intacta le face la fel de interesante pentru cei care vor sa le exploreze si sa le cunoasca povestea.

Goli Otok, Croatia

Cladirile din Goli Otok sunt raspandite pe intreaga suprafata nelocuita a insulei croate KRK. A te plimba printre aceste structuri greoaie ce stau sa cada este o experienta destul de stranie prin care iti poti face o idee in legatura cu viziunea lui Josip Broz Tito, liderul comunist al fostei Iugoslavii.

2011/01/05//172353-goli.jpg

Cea mai interesanta este cladirea administrativa, cunoscuta la vremea respectiva printre detinuti sub numele de "hotelul", sala de bowling si cea de film.

Articolul continuă după reclamă

Jailhotel, Lucerne, Elvetia

Centrul pitoresc din Lucerne nu este doar locul unde poti vedea podul Chapel sau gradina Lion, ci si Jailhotel, o inchisoare din secolul 19 ce a fost transformata intr-un loc unde se gazduiesc turistii excentrici.

2011/01/05//172358-fear-jailhotel.jpg

Celule sunt exact ca in urma cu 200 de ani, iar cei care petrec timpul aici pot sa traiasca intr-adevar experienta de a trai ca un detinut.

Daca nu este ocupata, poti opta pentru camera care a fost biblioteca inchisorii - acum un mini apartament ai carui pereti sunt tocsiti cu carti pe care le citeau detinutii.

Inchisoarea pentru femei Cascades, Tasmania, Australia

Se stie ca Australia a fost de fapt o mare inchisoare in secolul 19, dar cea care se gaseste in Hobart, capitala Tasmaniei a fost printre singurele destinate exclusiv femeilor. In functionare intre anii 1828 si 1856, ea gazduia peste 5.000 de femei si copiii lor, multi dintre acestia murind din cauza lipsei de igiena, alimentatiei precare si muncii silnice.

2011/01/05//172359-tasmania.jpg

Ce poti vedea: casa matroanei reprezinta un punct de atractie, fiind de altfel singura cladira originala inca ramasa in picioare, dar si gradinile memoriale, realizate in stilul celor formale care se gaseau pe atunci in Europa.

Hotelul Celica, Ljubljana, Slovenia

Numeroase inchisori vechi sunt transformate in hoteluri, dar nu multe pastreaza barele originale la ferestre si usi. A te caza acolo inseamna sa gusti cu adevarat din viata de inchisoare. Cu toate acestea, interiorul camerelor a fost transformat de peste 50 de artisti sloveni si reprezinta o combinatie inedinta intre austeritate si creativitate.

2011/01/05//172360-celica.jpg

La parterul hostelului se gasesc 3 cafenele care servesc mancaruri traditionale si alcool. Tot acolo sunt si camerele de pedeapsa pentru o singura persoana, care au ramas intacte si pot fi vizitate.

Inchisoarea Dartmoor, Devon, Anglia

In timpul razboaielor, numerosi soldati americani au fost de multe ori luati prizonieri, insa inchisoarea din Anglia in care s-au gasit prizonierii din anul 1812 este inca activa, dar reprezinta in acelasi timp si un muzeu deschis publicului. Reprezinta in principal un centru de reabilitare si educare a prizonierilor, iar in mouzeu pot fi vazute uniforme purtate in secolul 19, arme si fotografii inedite.

2011/01/05//172367-dartmoore.jpg

Foto: eveilspirituel.net

dmmedia.com

newlyswissed.com

tasmaniainformation.com.au

oratrip.com

thesun.co.uk

VIDEO! Craciunul pe stil vechi umple din nou hotelurile... Vacanta mai scumpa la Roma: preturi mai mari la muzee si taxe noi...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Revelionul cel neBUN 2025! Duelul Starurilor. Zdob și Zdub vs. Delia
Revelionul cel neBUN 2025! Duelul Starurilor. Zdob și Zdub vs. Delia Miercuri, 01.01.2025, 00:30
Un 2025 de excepție! Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x