Antena Căutare

Românii nu vor mai avea nevoie de viză pentru a ajuge într-o destinație turistică îndrăgită. De ce alte facilități vor beneficia

Românii vor putea ajunge într-o destinație turistică îndrăgită fără să mai aibă nevoie de viză. Despre ce țară este vorba

colaj bărbat care pune o ștapilă pe acte, femeie care ține un pașaport și  o pălărie peste un geamantan, căsuțe pe apă și tânăr care stă pe scaun cu pașaportul în mânpă Galerie
Noi facilități pentru turiștii români | Shutterstock

România, alături de alte 35 de state, va beneficia de facilități incredibile introduse de o țară din Asia foarte frecventată de turiști.

Citește și: Se deschid porțile pentru români în Statele Unite ale Americii. De când vor putea zbura fără viză

Românii nu vor mai avea nevoie de viză pentru a ajuge într-o destinație turistică îndrăgită. De ce alte facilități vor beneficia

Românii vor putea vizita Thailanda fără să fie nevoiți să aplice pentru viză. Guvernul thailandez introduce facilități noi pentru a crește industria turismului.

Articolul continuă după reclamă

Conform unei surse, guvernul thailandez a aprobat în cursul zilei de 28 mai 2024 o serie de noi prevederi în privința vizelor pentru turiști, dar și pentru studenți și asigurările obligatorii de sănătate pentru pensionari.

Citește și: Încep filmările pentru cel de-al optulea sezon Insula Iubirii. Radu Vâlcan a ajuns deja în Thailanda

Până în prezent, turiștii care călătoreau în Thailanda puteau lua viza online sau chiar de pe aeroport. Aceasta avea o valabilitate de 15 zile. Ministrul de Externe thailandez a propus noi măsuri în speranța că va atrage mai mulți turiști, ceea ce ar ajuta enorm economia locală.

Totodată, numărul țărilor eligibile pentru intrarea fără viză ar crește de la 57 la 93. Potrivit sursei menționate anterior, printre țările eligibile se numără Albania, Cambodgia, China, India, Jamaica, Kazahstan, Laos, Mexic, Maroc, Panama, România, Sri Lanka şi Uzbekistan.

Citește și: Iubita thailandeză a unui român din Germania i-a propus 20.000 de euro pentru a se însura cu verișoara ei. Care e motivul

Dacă până acum vizele aveau o valabilitate de 15 zile, potrivit noilor măsuri valabilitatea ar fi prelungită la 60 de zile.

De asemenea, viza la sosire a fost aprobată pentru 31 de țări, spre deosebire de anul trecut, când era doar pentru 19 țări.

Turștii care vor să și lucreze în timpul șederii lor în Thailanda, în cazul sejururilor de până la 180 de zile, pot obține viză cu o valabilitate pe cinci ani. Până acum, aceștia puteau obține dreptul la două sejururi de câte 30 de zile fiecare.

Citește și: Ea este femeia cu „cei mai mari sâni naturali” din lume. O afecțiune rară îi face bustul să crească necontrolat

„Această măsură vizează nomazii digitali, lucrătorii la distanţă şi liber profesioniştii... precum şi pe cei care doresc să înveţe Muay Thai şi bucătăria thailandeză. Ei pot învăţa şi pot vizita locuri”, precizează Chai Wacharonke, purtătorul de cuvânt al Guvernului thailandez.

Acest tip de viză a fost numit „Viza Destinaţia Thailanda”.

Citește și: În ce oraș este ilegal să mori, dar și să (te) naști. Ce alte legi stranii sunt implementate și de ce

Măsurile noi iau în calcul și studenții. Astfel că studenţii străini din învăţământul superior pot rămâne timp de un an după absolvire, în timp ce până acum erau obligați să părăsească țara imediat după terminarea cursurilor. În prezent, în Thailanda sunt circa 40.000 de studenți străini.

„Ei îşi pot găsi de lucru în perioada prelungită, mai ales în domeniile în care avem nevoie de personal”, precizează purtătorul de cuvânt.

Turiștii cu vârste de peste 50 de ani trebuie să prezinte o asigurare de sănătate în cazul în care își doresc viză de lungă durată.

Noile măsuri intră în vigoare începând cu data de 1 iunie.

Citește și: ”Vederea la mare” păcălește mulți turiști. Cum sunt înșelați frecvent în sezonul estival

O altă măsură este extinderea serviciilor de solicitare a vizelor electronice la consulatele şi ambasadele thailandeze de la 47 de locații la 94, începând din luna septembrie.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip Sambata, 15.06.2024, 16:00
Campionatele Europene de înot Belgrad 2024 Vezi acum
Citește și
x