Câteva zone superbe din România nu sunt pline de turiști în perioada concediilor, fiind locuri ideale pentru o scurtă escapadă cu familia sau prietenii.
Locuri mai puțin aglomerate pe care să le vizitezi în iulie și august 2024. Peisajele sunt de vis
Descoperă ce atracții turistice poți vizita în această vară, fără să îți faci probleme că nu te vei bucura de frumusețea lor din cauza numărului mare de turiști.
Gura Portiței, Tulcea
Gura Portiței este situată pe o fâșie îngustă de nisip, între Marea Neagră și limanul Golovița, din Delta Dunării, făcând parte din comuna Jurilovca.
Inițial sat pescăresc și cherhana, Gura Portiței (Portița) este cunoscută astăzi ca una dintre cele mai retrase (și încă relativ liniștite) destinații turistice de pe litoralul românesc, o alternativă pentru Vama Veche, devenită aglomerată în ultimii ani. Accesul se face de regulă cu vaporașul, de la Jurilovca, Tulcea, cu autovehicule speciale se poate ajunge și pe drumul de coastă, fie de la Vadu, Constanța, pe la Periboina, fie de la Sfântu Gheorghe, Tulcea.
Cheile Zărneștiului, Brașov
Prăpăstiile Zărneștiului reprezintă un canion îngust, de o frumusețe aparte. Este o locație perfectă în care să ieși în natură cu întreaga familie. Peisajele sunt uluitoare indiferent de anotimp.
Cheile Zărneștiului se află în Parcul Național Piatra Craiului, în județul Brașov. Accesul se face cel mai ușor prin orașul Zărnești: strada Râului – Valea Prăpăstiilor.
Satul Berzasca, județul Caraș-Severin
Satul Berzeasca din Clisura Dunării este locul perfect în care poți să îți petreci concediul de vară din lunile iulie sau augst. Comuna este poziționată în apropierea Parcului Natural Porțile de Fier, locul de o frumusețe aparte, care îți va asigura doza de liniște de care ai nevoie, departe de agitația altor destinații.
Plaja Perișor, județul Tulcea
Plaja Perișor se numără printre ultimele plaje sălbatice din Europa, un țărm îngust al Mării Negre - cu o lățime de doar câțiva metri, acoperit cu nisip albicios și dur și depozite impresionante de scoici de diferite dimensiuni.
Plaja Perișor este situată între două zone strict protejate ale Rezervației Biosferei Delta Dunării, care sunt interzise vizitatorilor și turismului: Sacalin-Zătoane și Periteașca-Leahova.
Prin urmare, accesul la Plaja Perișor se face cu bărcile prin canalele Deltei Dunării și este monitorizat de Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD), pentru a se asigura respectarea regulilor de vizitare a zonei.
Parcul Natural Balta Mică a Brăilei
Aflat pe teritoriul județului Brăila, parcul a fost înființat în anul 2000 pe o suprafață de peste 24.000ha. Este una dintre zonele avifaunistice de importanță internațională de pe teritoriul României, fiind printre ultimele areale de pe Dunăre unde fluviul curge liber, fără a fi îndiguit. Parcul este format din 7 insule și ostroave și 52 de lacuri.
Accesul în parc se face doar pe apă, prin traversarea cu barca a unuia dintre brațele Dunării, iar vizitarea se poate face pe unul dintre cele 15 trasee turistice, atât pe apă cât și pe uscat. Ecosistemele întâlnite sunt de două tipuri: terestre (păduri, tufărișuri, pajiști) și acvatice (bălți, mlaștini, zone inundate). Aceste zone variază foarte mult între ele în funcție de perioadele de inundație sau de secetă existente de-a lungul anului, oferind un peisaj interesant și dinamic celor care vizitează parcul.
Parcul Natural Lunca Mureşului
Parcul Natural Lunca Mureşului se întinde de la Arad pâna la graniţa maghiară, de-a lungul râului Mureș. Are o suprafaţă de 17.455 ha şi include zona îndiguită a Mureşului; este o zonă inundabilă (o inundaţie la fiecare trei ani) situată între digurile construite pe fiecare parte a râului şi între terasele înalte ale aceluiaşi râu.
Aici poți face o serie de activități și poți descoperi locuri superbe, fără o sumedenie de turiști care să le aglomereze. În Rezervația naturală Prundul Mare se află și o deosebită baltă cu nuferi.
Movila lui Burcel, Miclești Vaslui
În această minunată zonă se găsesc și situl istoric Movila lui Burcel și de asemenea Mănăstirea „Sfinții Împărați Constantin și Elena”.
Obiectivul turistic din județul Vaslui și anume Rezervația Naturală Movilă lui Burcel se întinde pe o suprafață de 12 hectare, iar în anul 2000 devine arie protejată, datorată Legeii Nr.5 din 6 martie 2000, care face referire la aprobarea Planului de amenajare a teritoriului național - Secțiunea a III-a - zone protejate.
Acest plan de amenajare cuprinde o zonă de deal și pajiști bogate care au o importanță deosebită din punct de vedere botanic, datorită numeroaselor specii de flori rare care se găsesc aici.