Live acumObservator 12
Prime Time 20:30Animatie: Ferdinand

"Măsurile din ultimele luni vor fi în zadar"! Românii au rezervat aproape în totalitate hotelurile de pe litoral, în weekendul 15-17 mai

Operatorii din turism spun că românii și-au rezervat hotelurile pentru weekendul 15-17 mai, când expiră starea de urgență în țara noastră. Este vorba despre solicitări de cazare pe litoral, căci restaurantele rămân închise. Autoritățile susțin că dacă oamenii nu vor respecta distanțarea socială, pericolul infectării este iminent: "Se vor da peste cap toate măsurile din ultimele luni!"

Mai mult, românii nu știu exact dacă hotelurile vor fi sau nu redeschise pe 15 mai. Premierul Ludovic Orban spunea că hotelurile ar putea fi redeschise pentru turiști din 15 mai, însă nu au fost făcute anunțuri oficiale cu privire la această temă. Hotelierii au achiziționat dezinfectant și și-au luat toate măsurile de protecție pentru a-și primi turiștii.

Prima etapă de relaxare a măsurilor în România, din 15 mai

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că primele măsuri de relaxare vor avea loc după încheierea stării de urgenţă, pe 15 mai, în funcţie de evoluţia situaţiei, precizând că aceasta se va întâmpla treptat şi că va trebui să continuăm să trăim cu anumite restricţii.

Citește și: Școlile, grădinițele și universitățile rămân închise! Klaus Iohannis, anunț de ultim moment pentru elevi și studenți

Măștile vor deveni obligatorii în spații închise și în transportul în comun, iar declarația pe propria răspundere dispare complet.

Recomandari