Simbolul Sucevei este Cetatea de Scaun, cetate care nu a fost cucerita niciodata cu ajutorul armelor. Singurul domnitor strain care a intrat drept cuceritor in cetate a fost Mihai Viteazul.
Cetatea este situata pe latura de est a orasului, pe un pinten terminal al unui platou care se intindea spre Rasarit, cu o inaltime de circa 70 de metri fata de Lunca Sucevei.
Cea mai veche mentiune a numelui "Suceava" a fost cea din 10 februarie 1388, din actul dat de Petru I Musat in legatura cu imprumutul pe care i-l ceruse regele Poloniei, lasand drept garantie domnului moldovean Pocutia.
Perioada de glorie a Cetatii Sucevei este, din nou, din timpul domniei lui Stefan cel Mare. In acea vreme, cetatea a dobandit un zid de incinta atat de gros si de trainic, incat oamenii locului spuneau ca pot merge pe el in carul tras de boi.
Epoca de glorie a cetatii se incheie odata cu Alexandru Lapusneanu care, pentru a scapa de turci, incendiaza toate cetatile Moldovei. Evident, si pe cea de scaun.
turism-blog.ro
VIDEO! Bucurestiul va fi renovat pentru a deveni capitala europeana... FOTO! Turismul ecologic: aer curat si multe spatii verzi...