Antena Căutare

Vine iarna! Cum să te îmbraci CORECT pentru a te feri de îmbolnăvire

Vine sezonul rece și trebuie să devenim conștienți de pericolele bolilor și îmbolnăvirilor care ne pasc. Învață cum să te îmbraci corect iarna pentru a nu te sabota singur. Mai multe haine puse pe tine nu înseamnă că te vei proteja de frig, ba din contra, te vei îmbolnăvi mai tare. Află acum tot ce trebuie să știi pentru a te păstra sănătos pe parcursul iernii

Frigul nu ne îmbolnăveşte. În plus, nu este nevoie de mai multe rânduri de haine. Un tricou, un pulovăr, geacă, pantaloni groşi, poate şi ştrampi, dar şi căciula şi mănuşile sunt suficiente.

Sunt persoane care au tendinţa să poarte mai multe perechi de şosete sau mai multe bluze pe corp, fapt care este total greşit. Mai ales la copii acest lucru crează un mare discomfort, mai ales că ei sunt în permanent mişcare. În plus, pot transpira, iar transpiraţia rece poate duce rapid la răceli sau chiar pneumonii dacă micuţii stau mult timp aşa.

Ia cu tine căciulă, fular şi mănuşi

Vine iarna! Cum să te îmbraci CORECT pentru a te feri de îmbolnăvire

Articolul continuă după reclamă

Dimineaţa, când pleci de acasă, temperaturile de afară sunt destul de scăzute. Cu toate acestea, sunt zile când afară este mai cald, iar tu renunţi la a mai lua cu tine căciula, mănuşile şi fularul. Total greşit! Motivul? Peste zi, s-ar putea ca vremea să se înrăutăţească, iar seara temperaturile să coboare sub 0 grade Celsius. Fără căciulă, fular şi mănuşi vei îngheţa bocnă.

Ţi-a intrat apă în cizme? Îţi trebuie şosete de schimb groase

Dacă cizmele pe care le porţi se umezesc în interior din cauza apei sau a zăpezii de pe stradă, este foarte important să schimbi imediat ciorapii uzi cu unii uscaţi şi călduroşi.

Astfel, este recomandat ca cel puţin în această perioadă să porţi cu tine, oriunde te-ai duce, o pereche de rezervă pentru astfel de cazuri neprevăzute. Sau, mai bine, ai încălţa cizme din cauciuc.

Optează pentru căciuli groase

Spune adio pălăriilor, şepcilor sau fesurilor subţiri şi poartă o căciulă groasă din lână care să îţi ţină cald la cap şi urechi. Poţi alege căciuli cu urechi, în stil rusesc, tricotate, din imitaţie de piele sau din blană artificială. Căciulile cu urechi sunt unele dintre cele mai călduroase accesorii de iarnă pe care le poţi găsi aproape în orice magazin de profil, iar preţul lor este pentru toate buzunarele.

Vine iarna! Cum să te îmbraci CORECT pentru a te feri de îmbolnăvire

Cumpără mănuşi din lână cu degete

În magazine, de câţiva ani, au apărut modele de mănuşi fără degete. Considerate ca fiind la modă, acestea nu sunt însă foarte practice.

Cumpără mănuşi din lână tricotate, cu degete. În acelaşi timp, evită modelele din piele, din piele întoarsă sau imitaţie de piele pentru că, deşi sunt mai elegante, nu sunt foarte călduroase.

Pune colanţi pe sub pantaloni

Pe sub blugi sau pantaloni poţi purta dres sau colanţi groşi, iar în picioare pune-ţi o pereche de ciorapi flauşaţi sau botoşei. Alege modele care sunt mai subţiri pentru a te putea încălţa apoi cu cizmele. Este recomandat ca în acest anotimp să nu porţi blugi supraelastici, strânşi pe corp. Pentru a te bucura de căldură şi confort, pielea trebuie să fie cât mai aerisită, iar materialul textil din care sunt confecţionate hainele trebuie să lase aerul să circule.

Vine iarna! Cum să te îmbraci CORECT pentru a te feri de îmbolnăvire

Poartă haine pufoase

Hainele pufoase sunt extrem de bune și nu permit pierderea căldurii. Este mult mai bine să ai plover pufos și o geacă pufoasă, decât haine în mai multe straturi.

(sursa: adevărul, click.ro)

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip Sambata, 15.06.2024, 16:00
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x