Antena Căutare

MediCOOL, sezon 2, episod 13. Sfaturi concrete legate de gastrită, cafea, varice și revenirea după pandemie

MediCOOL este primul show care pune sănătatea pe primul loc. Este o emisiune în care medicul Mihail Pautov, specialist în chirurgie generală la Institutul Fundeni, răspunde la întrebări de natură medicală pentru ca noi să avem o mai bună viziune despre cum putem avea grijă de sănătatea noastră.

colaj medicool Galerie
Medicool vine cu sfaturi concrete despre gastrită, cafea, varice și efectele pandemiei | Antena 1

În fiecare săptămână, dr. Mihai Pautov, alături de invitații săi, printre care Carmen Brumă alături și medici din diverse specializări, vor discuta o serie de subiecte legate de sănătate şi vor răspunde întrebărilor venite de la telespectatori.

În acest sezon, emisiunea va veni cu mai multe sfaturi practice pentru telespectatori şi mai multe subiecte legate de nutriţie şi modalităţi de a slăbi sănătos.

În fiecare săptămână, dr. Mihai Pautov, alături de invitații săi, printre care Carmen Brumă alături și medici din diverse specializări, vor discuta o serie de subiecte legate de sănătate şi vor răspunde întrebărilor venite de la telespectatori.

În acest sezon, emisiunea va veni cu mai multe sfaturi practice pentru telespectatori şi mai multe subiecte legate de nutriţie şi modalităţi de a slăbi sănătos.

Medicool, sezon 2 episod 13. A câta ceașcă cu cafea ne crește riscul de deces și cum reducem efectele negative ale pandemiei

Ediția de azi vine cu informații despre gastrită, despre cantitatea de cafea benefică organismului , despre boala venoasă cronică, despre alimentație și sfaturi pentru a reduce efectele negative ale pandemiei.

Invitații dr. Mihail Pautov vin cu sfaturi concrete despre ce să facem și cum să facem astfel încât să avem o stare generală de bine.

Citește și: Cum poți avea picioare frumoase, fără varice, în trei pași simpli

Arsurile gastrice de cele mai multe ori cauzează alte probleme de sănătate pentru că, majoritatea oamenilor urmează un tratament pe o perioadă limitată sau apoi, după ureche.

Omeprazolul este medicamentul cel mai des recomandat ca și formă de tratament de către medici, dar, pe perioadă îndelungată, acesta are mai multe riscuri, precum deficitul de absorbție d evitamina B12 sau diverse alergii.

În realiate, cel mai bun remediu este un stil de viață atent, cu o combinare a alimentelor cunoscute drept sănătoase, dar cu atenție și la cantitate astfel încât să nu îngrașe excesiv.

Un mic dejun adecvat este un remediu perfect pentru a preveni arsurile gastrice.

O altă situație care ridică multe semne de întrebare și controverse este consumul de cafea. Câtă cafea este indicat să bem și de la ce cantitate ne asumăm riscuri inutile?

Carmen Brumă și dr. Mihail explică, în procente clare ce diferență face o ceașcă de mărime normală, cu cafea.

Cafeaua este un aliment sănătos, recomandat și util organismului nostru. Ne dă energie, ne creează o stare de bine și are multe beneficii dacă bem maximum 5 cafele pe zi.

Un minimum de 3 cafele pe zi reduce cu 17% riscul îmbolnăvirii de absolut orice boală. La opul opus, 6 cafele pe zi cresc cu 23% riscul de deces, sunt de acord, cei doi.

Citește și:MediCOOL, sezon 2, episod 12. Când ne fac bine suplimentele și când sunt contraindicate

Deși este un mit că femeile însărcinate nu trebuie să consume cafea, până în 300 g de cafea nu fac rău unei femei însărcinate.

Totodată, Carmen Brumă atrage atenția că alimentele sănătoase îngrașă. "Sănătos nu înseamnă că nu te îngrași, ci că îți ajuți organismul să funcționeze cât mai bine", a spus aceasta.

Citește și:MediCOOL, sezon 2, episod 11. Cum suntem sedentari chiar dacă facem sport și ce tehnici sunt utile pentru a evita anumite riscuri

Dr Elena Popa vorbește despre boala venoasă cronică. Aceasta explică faptul că boala venelor, cum mai este numită în popor, se întâmplă din cauza faptului că sângele din picioare nu se mai întoarce în mod corect la inimă, acumulându-se astfel un exces de sânge în membrele inferioare.

În final, venele se dilată, apar varicele, care reprezintă un stadiu avansat al bolii venoase cronice.

Un alt subiect des discutat în ultima vreme este cel al efectelor pandemiei. Cei mai mulți dintre noi și-au schimbat rutina zilnică, astfel că au apărut diverse situații negative peste care oamenii nu au putut trece cu bine.

Medicii recomandă, în primul rând, socializarea, fie prin intermediul internetului, al telefonului, cât și pe cât posibil întîlnirile față în față. De altfel, lista sfaturilor include sportul.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Citește și
Ultimele știri
x