Antena Căutare

MediCOOL, sezon 3, episod 12 din 12 noiembrie 2022. Ce sunt dependențele și cum se tratează în mod corespunzător

MediCOOL este o emisiune despre sănătate, în cadrul căreia informațiile “scorțoase” din medicină sunt prezentate în mod prietenos și simplu pentru ca toată lumea să înțeleagă pe calea ușoară cum funcționează corpul uman și cum ne putem proteja. Doctor, Mihail Pautov este gazda emisiunii și în episodul din episod 12 din 12 noiembrie 2022, a vorbit despre dependențe.

MediCOOL, sezon 3, episod 12 din 12 noiembrie 2022. Ce sunt dependențele și cum se tratează în mod corespunzător Galerie
MediCOOL, sezon 3, episod 12 din 12 noiembrie 2022. Ce sunt dependențele și cum se tratează în mod corespunzător | MediCOOL

MediCOOL este primul show care pune sănătatea pe primul loc. Este o emisiune în care medicul Mihail Pautov, specialist în chirurgie generală la Institutul Fundeni, răspunde la întrebări de natură medicală pentru ca noi să avem o mai bună viziune despre cum putem avea grijă de sănătatea noastră.

În fiecare săptămână, dr. Mihai Pautov, alături de invitații săi, printre care Carmen Brumă alături și medici din diverse specializări, vor discuta o serie de subiecte legate de sănătate şi vor răspunde întrebărilor venite de la telespectatori.

Mai exact, alături de gazda emisiunii, dr. Mihail Pautov (medic specialist în chirurgie generală), dr. Elena Popa (medic specialist Dermato-Venerologie şi Estetică Medicală), Carmen Brumă (autor programe de slăbit), începând din acest sezon, telespectatorii o vor putea urmări pe Urania Cremene, unul dintre cei mai apreciaţi experţi în parenting din România.

În acest sezon, emisiunea va veni cu mai multe sfaturi practice pentru telespectatori şi mai multe subiecte legate de nutriţie şi modalităţi de a slăbi sănătos.

De ce persoanelor dependente de substanțe interzise li se “topește” nasul și cum se pot trata dependențele de alcool, jocuri de noroc și stupefiante

Doctorul Mihail Pautov a vorbit în emisiunea de astăzi despre o problemă foarte importantă care afectează unul din trei români: dependențele. În urmă cu 100 de ani oamenii de știință au început să cerceteze aceste dependențe și la început s-a crezut că aceste în aceste dependențe este vorba despre lipsa motivației și despre un om slab, iar cel mai bun tratament s-a crezut că este pedeapsa.

“Cu închisoare, să-i interzicem tot ce îl leagă de acea dependență. S-a constatat în timp că dependența nu este afecțiunea unui om slab, ci este o disfuncție cronică a creierului, este o boală”, spune dr. Mihail Pautov.

Dependența, ca orice boală, poate să aibă niște semene, dar nu de fiecare dată, dar uneori este vorba despre niște semne.

În platou au fost aduse 4 persoane care suferă de dependențe. Primul bărbat suferă de dependență de alcool, iar semnele în acest caz sunt roșeața din obraji, abdomenul mărit în volum, palmele roșii (eritem palmar). Toate aceste semne sunt cauzate de o disfuncție hepatică: “O persoană dependentă de alcool este o persoană salbă, deci nu o să aibă țesut adipos subcutanat. Toate aceste semne sunt cauzate de o disfuncție hepatică, alcoolul afectează ficatul, iar ficatul n-o să mai facă elementele de coagulare cum trebuie și atunci vasele noastre se sparg, acele vene tipice, iar ficatul o să facă ascită, transpiră foarte mult și abdomenul crește în volum”.

A doua persoană este o tânără cu un chip plin de riduri a cărei dependență este fumatul: “Vedem această piele ridata din cauză că nu mai ajunge oxigen cum trebuie la piele și pielea se strică. Acesta este primul semn. Vedem și niște dinți care sunt galbeni. Această combustie pe care o inspirăm în fiecare zi de zeci de ori ne îngălbenește dinții și ce mai putem vedea este că fața nu este uniform colorată, avem aceste pete pe față. Asta observăm la o persoană dependentă de fumat”.

Notă: Persoanele din platou sunt actori. Persoanjele au fost machiate special pentru a arată ca persoane dependente.

Urmărește videoclipul de mai sus pentru a afla cum se tratează aceste dependențe.

Citește și: MediCOOL, sezon 3, episod 11 din 5 noiembrie 2022. Care sunt beneficiile concrete ale relațiilor intime asupra sănătății noastre

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x