Antena Căutare

Care este legătura dintre alimentație și pubertatea precoce

Adina Lăcătușu, reporter al emisiunii "Neatza cu Răzvan și Dani", alături de medicul Alina Burlacu, ne explică care sunt cele mai periculoase alimente pentru sistemul hormonal.

Care este legătura dintre alimentație și pubertatea precoce
Medicul primar endocrinolog Alina Burlacu explică legătura dintre alimentație și pubertatea precoce | Neatza cu Răzvan și Dani

Adina Lăcătușu, reporter al emisiunii "Neatza cu Răzvan și Dani", alături de medicul Alina Burlacu, ne explică care sunt cele mai periculoase alimente pentru sistemul hormonal și mai cu seamă, ce mâncare anume provoacă pubertatea precoce.

Se spune că un măr pe ți poate ține medicul la distanță de noi, dar oare are beneficii și asupra sistemului hormonal?

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cât de periculoasă poate fi carnea de pui și dacă declanșează pubertatea precoce la copii?

În urmă cu ceva ani, mai precis prin anii 90, existau acei pui și curcani care conțineau foarte mulți hormoni, hormoni fitoestrogeni și xenoextrogeni care declanșau pubertatea precoce la fetițe.

Datorită evoluției industriei alimentare și veterinare, aceste pericole nu mai sunt de actualitate, pentru că deja există pui crescuți la sol, nestresați și hrăniți cât mai natural.

Însă, pentru că nu există cu exactitate știut nivelul de hormoni din corpul unui copil, se recomandă consumul cărnii de pui cu prudență.

Deși este gustoasă, este la îndemână și se prepară în multe moduri, fix pe placul copiilor, carnea de pui este recomandat a fi consumată de către copii de două ori pe săptămână, iar cantitatea de carne să fie cât mânuța copilului.

Foarte important este modul de preparare al cărnii de pui! Se poate prepara la cuptor, în diverse rețete de supă, sau dacă se dorește pane, pentru că cele mai îndrăgite de copii sunt șnițelele, acestea se pot găti fră găsime, în tigăine antiaderente, sau chiar la cuptor.

Toată carnea animală este recomandată atât pentru copii, cât și pentru adulți, cu condiția ca animalele să fie crescute cât mai natural și foarte important este modul de preparare și combinațiile cu alte alimente, dar și cantitatea.

Citește și: Care sunt beneficiile și proprietățile legumelor și frunzelor verzi

Pentru că și vegetalele sunt bogate în proteine, recomandat pentru un sistem hormonal bun este să se consume și acestea cel puțin de două ori pe săptămână: nuci, migdale, fasole boabe, linte boabe, bob, năut.

Cât de periculoase sunt parfumurile pentru sănătate

Pentru o tiroidă sănătoasă, este foarte recomandat ceaiul de sunătoare. De asemeni este recomandat și consumul de nuci, dar cu măsure, cicoarea și salvia.

Foarte important și bine de știut este că și folosirea în exces a parfumurilor poate afecta sănătatea glandelor!

Parfumurile conțin ftalați care intră în piele, cresc stresul oxidativ, deci stalații sunt distructori endocrini, adică mimează acțiunea unor hormoni care durează mai mult timp.

Pentru mai multe detalii despre care este legătura dintre alimentație și pubertatea precoce, dar și despre factorii care influențează sănătatea glandelor tiroidiene, oferite de medicul primar endocrinolog Alina Burlacu, accesați materialul video de mai jos, desprins din cadrul îndrăgitului matinal ”Neatza cu Răzvan și Dani”:

Mellina și Edward Sanda, colaborare de excepție pentru piesa "Noi Doi"... Cum să ne îngrijim tenul atunci când purtăm mască...
Video Neatza de Weekend, 24 septembrie 2023. Ținutele care definesc o toamnă chic by Ellida Roma Neatza de Weekend, 24 septembrie 2023. Ținutele care definesc o toamnă chic by Ellida Roma Duminica, 24.09.2023, 16:52
Video recomandate
Hello Chef sezonul 6, 23 septembrie 2023. Roxana Blenche, Damian Drăghici și Luis Gabriel au făcut o plăcintă cu mere bucureșteană
Hello Chef sezonul 6, 23 septembrie 2023. Roxana Blenche, Damian Drăghici și Luis Gabriel au făcut o plăcintă cu mere bucureșteană Sambata, 23.09.2023, 15:14
Concursul Ce se întâmplă cu Dani? îți poate aduce un smartwatch pe saptamană. Ce trebuie să faci pentru a participa 

Concursul Ce se întâmplă cu Dani? îți poate aduce un smartwatch pe saptamană. Ce trebuie să faci pentru a participa 

Dani Oțil lipsește de la Super Neatza cu Răzvan și Dani. Fanii matinalului de la Antena 1 s-au întrebat ce se întâmplă cu prezentatorul, iar acum au ocazia chiar să răspundă singuri și să primească un premiu.

Vineri, 22.09.2023, 17:57
Super Neatza, 19 septembrie 2023. Cum îngrijim corect pielea bebelușului în primul an de viață

Super Neatza, 19 septembrie 2023. Cum îngrijim corect pielea bebelușului în primul an de viață

Într-o nouă ediție Super Neatza, Răzvan și Ruxandra Luca au stat de vorbă despre cum îngrijim corect pielea bebelușului în primul an de viață.

Marti, 19.09.2023, 18:10
Bianca Nuțu de la Neatza, noi detalii despre accidentul în care era să își piardă viață. Ce a văzut în propria astrogramă

Bianca Nuțu de la Neatza, noi detalii despre accidentul în care era să își piardă viață. Ce a văzut în propria astrogramă

Bianca Nuțu, astrologa de la Neatza cu Răzvan și Dani, a vorbit deschis despre accidentul de mașină în care a fost implicată în vacanță. Aceasta a mărturisit că au existat semne că o pândește o tragedie, însă a ales să le omită. Ce a învățat după experineța la limită

Marti, 19.09.2023, 13:34
Ramona Olaru, într-o ipostază înduioșătoare cu micuțul Tiago. Cum i-ar sta asistentei de la Neatza în postura de mămică

Ramona Olaru, într-o ipostază înduioșătoare cu micuțul Tiago. Cum i-ar sta asistentei de la Neatza în postura de mămică

Asistenta de la Neatza cu Răzvan și Dani a înduioșat pe toată lumea după ce a fost surprinsă cu fiul lui Dani Oțil în brațe. Iată apariția extrem de simpatică!

Vineri, 01.09.2023, 15:15
x