Prognoza Meteo, 24 mai 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Luni, 24 mai 2021, vremea se menține frumoasă în mai multe regiuni din țară, iar cerul va fi predominant senin.

Luni, 24 mai 2021, vremea se menține frumoasă în mai multe regiuni din țară, iar cerul va fi predominant senin

Profimedia

Acest început de săptămână vine cu vreme caldă în mai multe zone ale țării, însă se vor semnala înnorări și ploi de scurtă durată la munte, dar și în Dealurile subcarpatice ale Munteniei și Olteniei.

Noaptea vor exista înnorări în cea mai mare parte a României și se vor semnala averse însoțite de descărcări electrice în vest, nord-vest și pe arii restrânse. Vom avea parte și de condiții de grindină, iar probabilitatea pentru cantități de apă însemnate va fi mai ridicată în zona Carpaților Occidentali.

Vântul va sufla slab și moderat, însă va avea ușoare intensificări în regiunile sud-vestice.

În București ne vom bucura de soare și de o maximă ce se va situa în jurul valorii de 29 grade Celsius. Mâine în peisaj apar ploile, iar termometrele vor indica 28 de grade Celsius. Miercuri se anunță vreme variabilă, vom avea parte de înnorări și ploi de scurtă durată, dar se va arăta și soarele, maxima zilei atingând 28 de grade Celsius.

Prognoza meteo 24 mai 2021 Maramureș

În Maramureș cerul va fi mai mult noros, soarele fiind mai generos doar în nord-estul regiunii. Maxima zilei se ca situa în jurul valorii de 21 grade Celsius în Sighetu Mm, Baia Mare și Satu Mare.

Prognoza meteo 24 mai 2021 Crișana

Cerul va fi mai mult acoperit și în Crișana, dar șansele de ploaie vor crește abia spre seară. La prânz se vor înregistra 21 de grade Celsius în Oradea și Arad.

Prognoza meteo 24 mai 2021 Banat

Vremea va fi destul de închisă și în Banat. Cerul se va menține mai mult noros și nu este exclus să apară ploi slabe. Temperaturile vor atinge valori maxime de până la 21 grade Celsius în Reșița, 22 grade Celsius în Timișoara, iar 23 grade Celsius în Lugoj.

Prognoza meteo 24 mai 2021 Oltenia

Pentru Oltenia meteorologii anunță cer variabil și temperaturi ce vor atinge 26 grade Celsius în Drobeta, 27 grade Celsius în Craiova, Slatina, Târgu-Jiu și Rm. Vâlcea.

Prognoza meteo 24 mai 2021 Transilvania

În Transilvania vremea se va menține în general frumoasă, iar soarele se va arăta în cea mai mare parte a regiunii, exceptând nord-vestul, unde vor fi unele înnorări și ploi slabe. Termometrele vor indica valori maxime de până la 20 grade Celsius în Zalău, Cluj-Napoca și Târgu-Mureș, 21 de grade Celsius în M. Ciuc și Bistrița, 22 de grade Celsius în Alba Iulia, Sibiu și Brașov, 23 de grade Celsius în Sf. Gheorghe, iar 24 de grade Celsius în Deva.

Prognoza meteo 24 mai 2021 Moldova

În Moldova se anunță soare generos, dar temperaturi în ușoară scădere față de zilele precedente. Așadar, se vor înregistra astăzi 19 grade Celsius în Suceava, 20 grade Celsius în Piatra Neamț, 21 grade Celsius în Botoșani și Iași, 22 grade Celsius în Bacău și Vaslui, 24 grade Celsius în Galați și 26 grade Celsius în Focșani.

Prognoza meteo 24 mai 2021 Dobrogea

Prima zi a săptămânii vine în Dobrogea cu soare, vânt slab și maxime de până la 22 de grade Celsius în Sulina, 24 de grade Celsius în Constanța și Tulcea, iar 27 de grade Celsius în Cernavodă.

Prognoza meteo 24 mai 2021 Muntenia

În Muntenia temperaturile mai scad puțin, însă ziua va fi foarte frumoasă și cu cer mai mult senin. Mercurul din termometre va urca până la 26 de grade Celius în Pitești, Târgoviște, Buzău și Brăila, 27 de grade Celsius în Alexandria, Ploiești și Slobozia, 29 grade Celsius în Bucureșți, Giurgiu și Călărași.

Prognoza meteo 24 mai 2021 în principalele orașe din țară

Baia Mare - 21 grade

Oradea – 21 grade

Suceava – 19 grade

Cluj Napoca – 20 grade

Miercurea Ciuc – 21 grade

Iași – 21 grade

Timișoara – 22 grade

Sibiu – 22 grade

Brașov – 22 grade

Galați – 24 grade

Craiova – 27 grade

București – 29 grade

Constanța – 24 grade

Ultimele știri