Postul Crăciunului a început, aşa că dacă vrei să-ţi răsfeţi simţurile cu un preparat delicios, găteşte bun de la buni. O reţetă uşor de preparat, a la Vlădutz.
Ingrediente: - 300 de grame de orez cu bob natural - 10 ardei capia - 10 bucăţi de ardei gras galben - Două bucăţi de ardei gras verde - Doi morcovi - Două bucăţi de pătrunjel rădăcină - Două bucăţi de praz - Roşii deshidratate - Usturoi - Ulei de măsline - Busuioc - Ardei iute - Varză - Dovlecei Mod de preparare: Ardeiul capia se coc şi se decojesc, după care se taie în bucăţi mari sau în fâşii. Legumele se taie în cubuleţe şi se călesc în ulei de măsline, iar după ce se pătrund pe jumătate, se adaugă orezul şi se completează cu un litru de apă clocotită. Separat se răzuie usturoiul şi se adaugă roşiile deshidratate şi busuioc, după care călesc în ulei de măsline şi se adaugă peste orez în momentul servirii. Se serveşte cu salată de varză şi roşii.