Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit un preparat care conţine vinete, ulei de masline, roșii, brânză, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit ”Vinete domnești”.
Ingrediente pentru rețeta Vinete domnești cu brânză
Mod de preparare pentru rețeta Vinete domnești cu brânză
Jumătate din cantitatea de vinete se coc, se curăță și se toacă fin. Cealaltă jumătate se curăță, se taie în cuburi mari, se presară cu făină, fără a le săra și se trag la tigaie, în ulei. Se scot pe prosoape absorbante să se scurgă și se presară cu sare.
Din roșii și brânză, date pe răzătoarea mică, cu suc de lămâie și usturoi se prepară o pastă fină care se amestecă cu cele două tipuri de vinete.
Castravetele se curăță, i se îndepărtează semințele și se taie în cuburi mici. Se adaugă peste vinete.
Pâinea se feliază, iar feliile se presară cu condimente, se stropesc cu ulei de măsline și se dau la cuptor la 180 de grade, până se rumenesc.
Se servest delicioasele Vinete domnești cu brânză, pe feliile de pâine condimentate.
Tot din bucătăria lui Vlăduț puteți încerca și Rețeta Vinete rebele, sau Rețeta Vinete grecești.