Antena Căutare

Iarna poate aduce carențe periculoase de vitamina D! Ce trebuie să faci ca să te ferești de bolile grave și depresia ce ar putea să apară - VIDEO

Simona Dragomir, omul informat de la „Neatza cu Răzvan și Dani”, a prezentat la rubrica „Bună dimineața, Sănătate" importanța vitaminei D, numită și „vitamina soarelui”.

Simona Dragomir, omul informat de la „Neatza cu Răzvan și Dani”, a prezentat la rubrica „Bună dimineața, Sănătate" importanța vitaminei D, numită și „vitamina soarelui”.

Vitamina D se numără printre substanțele nutritive de care organismul are nevoie pentru a rămâne sănătos.

Medicul de familia Ruxandra Constantina, intervievat de Simona Dragomir la „Neatza cu Răzvan și Dani”, a spus că vitamina D este foarte importantă pentru sănătatea organismului, în primul rând pentru că ne crește imunitatea.

În plus, vitamina D favorizează absorbția calciului la nivel intestinal - deci are un rol major în dezvoltarea și remodelarea osoasă la copii, și în mineralizarea oaselor la adulți.

Carența vitaminei D va da rahitism la copii și osteomalacie și osteoporoză la adulți.

De asemenea, vitamina D este importantă pentru sănătatea psihică. Un nivel adecvat de vitamina D previne tulburările afectivității, respectiv depresie, anxietate, sindromul bipolar.

În sezonul rece, sunt recomandate suplimentele de vitamina D, administrate după consultarea medicului.

Între alimentele ce conțin vitamina D se numără: pește – ton, sardine; lapte și alimente ce conțin clorofilă, fructe și legume verzi.

Mai multe detalii sunt disponibile în clipul de mai sus din emisiunea „Neatza cu Răzvan și Dani”.

Are grație de înger! Martha Savin a făcut o super demonstrație de balet la „Neatza”. Dani: „Îmi aduce aminte de mine cân... „Pentru tine, Românie!". La numai 9 ani, Alexxa a cântat cu foc ca să-ți aducă aminte să fii mândru că ești român -...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x