Antena Căutare

Cheesecake rapid cu cireșe caramelizate. Rețeta lui chef Radu darie la Super Neatza, 07 iulie 2022

În ediția din 7 iulie 2022 de la Super Neatza cu Răzvan și Dani, chef Radu Darie a gătit mai multe rețete de preparate culinare, printre care și o rețetă de cheesecake rapid cu cireșe caramelizate.

Cheesecake rapid cu cireșe caramelizate servit în cupe de înghețată Galerie
Cireșele se caramelizează în zahăr cu unt până când capătă textură de dulceață | Rețeta lui chef Radu Darie

Pentru că în ediția din 7 iulie 2022 de la Super Neatza, îndrăgiții matinali au serbat-o pe Ramona cu ocazia zilei de naștere, chef Radu Darie a preparat special pentru acest eveniment, printre alte rețete culinare delicioase și o rețetă de cheesecake rapid cu cireșe caramelizate.

Este o rețetă de cheesecake fără coacere servită în cupe de înghețată. Nu necesită foarte multe ingrediente, nici timp de preparare îndelungat și nici acel timp de așteptare pentru închegarea cremei ca la rețeta clasică de cheesecake. Vă oferim mai jos lista de ingrediente și pașii decesari pentru a prepara și voi așa desert simplu și rapid de preparat și foarte delicios.

Citește și: Cum să faci cheesecake la instant pot. Cea mai bună rețetă

Cheesecake rapid cu cireșe caramelizate - Ingrediente

  • 200 gr biscuiți digestivi cu cacao
  • 250 gr cireșe
  • 150 gr zahăr
  • 30 gr unt
  • 30 ml apă
  • 250 gr mascarpone
  • 150 gr cremă de brânză tartinabilă
  • 150 gr iaurt grecesc
  • 50 gr zahăr pudră
  • 1 praf de sare
  • ciocolată albă topită

Citește și: Cheesecake cu aromă intensă de portocale și glazură de ciocolată

Rețetă de cheesecake rapid cu cireșe caramelizate - Mod de preparare

Pentru că singurele ingrediente care se gătesc sun cireșele se începe cu pregătirea acestora. Se spală bine cireșele, dar fără a le îndepărta codițele, pentru a nu se îmbiba cu apă. Se mai lasă în apă rece 10-15 minute pentru a elimina anumite impurități. Câteva cireșe cu codițe se optresc pentru decor, iar la restul se îndepărtează sâmburii și codițele.

CVitește și: Tort de clătite cu cremă de vanilie, banane și cremă de alune. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 29 iunie 2022

Se pune zahărul într-o tigaie antiaderentă sau o cratiță și se adaugă apa și untul. Se lasă să se caramelizeze zahărul apoi se adaugă cireșele fără sâmburi. Cireșele se caramelizează în siropul de zahă până când se reduce siropul și capătă textură de dulceață de cireșe. Se lasă la răcit înainte de a fi folosite la cheesecake.

Pentru crema de brânză se pun într-un bol mascarponele, brânza tartinabilă, iaurtul și zahărul pudră. Se amestecă bine cu ajutorul unui mixer până când capătă textură cremoasă. se adaugă și un praf de sare pentru accentuarea gustului. Crema de brânză nu necesită alte arome pentru că este suficientă aroma cireșelor caramelizate.

Când cireșele s-au răcit și crema de brânză este preparată se păate monta deliciosul cheesecake în cupele de înghețată. Se așază un strat din biscuiții rupți în bucăți mai mici la baza cupelor. Peste aceștia se adaugă crema de brânză, iar peste cremă se adaugă cireșele caramelizate cu sirop cu tot. Se decorează cu cireșele oprite trecute prin ciocolată albă, topită.

Cheesecake-ul se poate servi imediat sau se pune la rece pentru 30-40 de minute, pentru un gust răcoritor.

Citește și: Pandișpan cu vișine și bezea caramelizată. Rețeta lui Vlăduț la Super Neatza, 24 iunie 2022

Pentru a nu pierde detalii interesante și sfaturi utile de la chef Radu Darie, despre modul de preparare al rețetei de cheesecake rapid cu cireșe caramelizate, dar și pentru a descoperi ce rețete delicioase a mai preparat chef Radu Darie în cadrul matinalului Super Neatza în ediția din 07 iulie 2022, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitei emisiuni.

Quiche cu prochetta și mozzarella. Rețeta lui chef Chef Radu Darie la Super Neatza, 7 iulie 2022... Ficăței de pui în sos de roșii cu garnitură de cușcuș. Rețeta lui chef Chef Radu Darie la Super Neatza, 7 iulie 2022...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x