Antena Căutare

Tort de clătite cu cremă de vanilie, banane și cremă de alune. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 29 iunie 2022

În ediția din 29 iunie 2022 de la Super Neatza cu Răzvan și Dani, chef Nicolai Tand, bucătarul matinalului, a pregătit o rețetă de tort de clătite cu cremă de vanilie, banane și cremă de alune.

Tort de clătite cu cremă de vanilie, banane și cremă de alune porționat pe o farfurie și pe platou Galerie
Tortul de clătite cu cremă de vanilie, banane și cremă de alune se va porționa frumos după ce va sta la rece cel puțin o oră

Printre rețetele de mic dejun, de gustări și de prânz pe care chef Nicolai Tand le-a preparat în ediția din 29 iunie 2022 de la Super Neatza, i-a surprin plăcut pe matinali șu cu o rețetă de tort de clătite cu cremă de vanilie, banane și cremă de alune. ”Este un tort ușor de făcut, iar crema se face la cald pe care o voi pune la rece, urmând a fi amestecată cu o frișcă. Crema va ieși mult mai aerată, mai pufoasă. Voi mai face și un piure de banane”, a spus bucătarul de la Neatza.

Citește și: Ghidul clătitelor perfecte, potrivit experților

Clătitele sunt printre cele mai îndrăgite preparate în rândul iubitorilor de dulce, dar dortul de clătite parcă le întrece pe toate. Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a-i delecta și voi pe cei dragi cu un astfel de desert savuros și de nerefuzat.

Citește și: Kaiserscmarrn cu sos de căpșuni, rețetă de clătite austriece preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani

Tort de clătite cu cremă de vanilie, banane și cremă de alune - Ingrediente

Chiar dacă lista de ingrediente este mai mare pentru acest tort, merită din plin prepararea rețetei, pentru că veți obține o combinație de gusturi și arome neașteptat de plăcută.

Pentru prepararea clătitelor:

  • 3 ouă
  • 50 ml lapte
  • 150 gr făină
  • 1 praf de sare
  • 30 gr zahăr
  • puțin ulei pentru uns tigaia

Citește și: Clătite cu sirop natural de fructe. Rețetă de post

Pentru crema de vanilie:

  • 3 gălbenușuri
  • 150 gr zahăr
  • 1 păstaie de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 1 praf de sare
  • 100 gr făină
  • 100 gr frișcă bătută

Citește și: Cum se congelează bananele. Metoda care te va ajuta să nu mai arunci niciodată fructele

Pentru crema de banane:

  • 2 banane
  • 100 gr frișcă bătută

În plus:

  • 200 gr cremă de alune

Citește și: Beneficiile măștilor de păr cu banane pentru frumusețea acestuia. Cum pot fi preparate la tine acasă

Tort de clătite cu cremă de vanilie, banane și cremă de alune - Mod de preparare

Se începe cu prepararea compoziției de clătite și coacerea acestora.

Se amestecă cele 3 ouă cu sare și zahăr până la omogenizare. Se adaugă laptele și făina și se omogenizează compoziția. Apoi se coc clătite în tigaia unsă ușor cu ulei.

Citește și: Tort Pavlova cu fructe de pădure și fistic. Rețeta lui Vlăduț la Super Neatza, 17 iunie 2022

Pentru crema de vanilie se amestecă gălbenușurile cu sare și zahăr, se adaugă făina și se omogenizează compoziția. Laptele se pune la fiert și se adaugă păstaia de vanilie. Se pune fierbinte peste compoziția de gălbenușuri în timp ce se amestecă intens pentru omogenizare.

Crema de vanilie se mai fierbe la foc încet până devine mai consistentă, amestecând continuu. Apoi, se așază o folie peste ea, direct la contact și se lasă la răcit. După răcirea completă se amestecă cu frișcă bătută.

Citește și: Kaiserschmarrn. Rețetă de clătite imperiale rupte în bucățele

Pentru compoziția de banane se transformă bananele într-un piure și se amestecă cu frișcă bătută.

Citește și: Ingredientul care poate schimba aroma fulgilor de ovăz: alune Tiger. Micul dejun va avea alt gust de acum

Cum se asamblează tortul de clătite

Pentru un astfel de tort se folosesc aproximativ 20 de clătite. Clătitele se așază una peste alta unse între ele cu straturi subțiri din cremele de mai sus. Deasupra se decorează cu crema de vanilie. Tortul se pune la rece pentru aproximativ o oră, apoi se poate porționa și savura cu poftă.

Pentru a nu pierde detalii interesante și sfaturi utile de la chef Nicolai Tand, despre modul de preparare al rețetei de tort de clătite cu cremă de vanilie, banane și cremă de alune, dar și pentru a descoperi ce rețete delicioase a mai preparat chef Nicolai Tand în cadrul matinalului Super Neatza în ediția din 29 iunie 2022, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitei emisiuni.

Numărul de la mașină poate spune multe despre șofer și ce incidente ar putea avea în trafic. La ce trebuie să fie atent... Tempura de pui. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 30 iunie 2022...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai Formula 1 în AntenaPLAY
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 16 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Dragomiroiu
Hello Chef sezonul 7, 16 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Dragomiroiu Sambata, 16.03.2024, 15:30
Ultimele știri
x