Adina Lăcătușu, reporterul emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani, a oferit mai multe informații despre cel mai fierbinte subiect al momentului. Până pe data de 14 mai, românii sunt obligați să aibă asupra lor declarația pe propria răspundere, de fiecare dată când părăsesc locuința.
ROMÂNII POT OBȚINE ANULAREA AMENZILOR
Recent, Curtea Constituțională a decis să amenzile pentru încălcarea ordonanțelor militare, mărite de la data de 1 aprilie, nu sunt constituționale.
După mărirea amenzilor, mai bine de 300.000 de români au fost sancționați, iar valaorea totală a amenzilor a ajuns la aproximativ 600.000.000 de lei, adică aproximativ 120 de milioane de euro.
Ce trebuie să faci ca să obții anularea amenzilor pentru încălcarea ordonanțelor militare
Mulți au considerat că aceste amenzi sunt prea mari, iar Curtea Constituțională a decis să permită românilor să conteste aceste sancțiuni. Toți cei care se simt nedreptățiți trebuie să se adreseze unei instanțe pentru a putea obține anularea amenzilor.
Urmărește clipul video de mai sus din emisiunea Neatza cu Răzvan și Dani ca să afli mai multe detalii despre acest subiect.
CE TREBUIE SĂ FACI CA SĂ CONTEȘTI O AMENDĂ
Foarte important: dacă simtiţi că aţi fost sancţionaţi pe nedrept, puteţi contesta amenzile primite în timpul Ordonaţei de urgenţă, la judecătoria din raza zonei în care aţi fost amendaţi.
„De multe ori putem să avem dreptate pentru că poate ni s-a aplicat o amendă mult prea mare față contravenția comisă de noi, sau poate nu am comis nicio contraventie, și, în acest scop, contestăm acest proces verbal și asigurăm că am depus toate materialele care atesta punctul nostru de vedere, precum și un martor care poate să ne susțină punctul de vedere și dorește să vină în instanță cu noi”, a explicat avocatul Alina Roșca.