Dacă sunteți în căutare de rețete savuroase și interesante pentru mesele zilei, la ”Super Neatza” găsiți inspirație din plin pentru că bucătarii emisiunii se întrec în a găti preparate gustoase, mai simple sau mai complexe, pentru toate gusturile. Un astfel de exemplu îl regăsiți în rețeta de gnocchi cu sos roșu preparată de Chef Nicolai Tand în ediția din 4 mai 2022, de la Super Neatza cu Răzvan și Dani.
Citește și: Rețetă de gnocchi cu spanac și osso buco, gătită de Chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani
Este o rețetă mai simplă, dar consistentă și delicioasă, perfectă pentru una dintre mesele principale ale zilei. Gnocchii sunt preparați în bucătărie, iar sosul delicios din câteva ingrediente le desăvârșește gustul. ”Am pus ceapă, usturoi, ulei, unt și sos de roșii. Totul la foc mic, iar apoi pun gnocchi peste”, a spus bucătarul emisiunii. Urmăriți mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi așa mâncare simplă, dar gustoasă.
Gnocchi cu sos roșu - Ingrediente
Pentru această rețetă aveți nevoie de câteva ingrediente pentru a prepara gnocchii și alte câteva ingrediente pentru sosul roșu.
Ingrediente pentru gnocchi de cartofi:
- 4 cartofi medii
- sare
- 2 ouă
- făină
- apă pentru fiert cartofii
Pentru sos roșu:
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- unt + ulei
- sos de roșii
- sare și piper
- parmezan
Rețetă de gnocchi cu sos roșu - Mod de preparare
Se începe cu prepararea gnocchilor, care necesită mai mult timp, apoi se prepară sosul roșu în care se vor răsfăța gnocchii.
Cum se prepară gnocchi de cartofi
Se spală bine cartofii și se pun la fiert în apă cât să fie bine acoperiți. Se adaugă sare și se fierb până când încep să se pătrundă și să se decojască. Apoi se scurg, se lasă la răcit și se decojesc. Se taie îân cuburi mici și se pasează ca pentru piure de cartofi. Se adaugă un ou și făină, atât cât să obținem compoziția consistentă care să se poată prelucra. Se modelează aluatul în formă de fâșii lungi și micuțe ca grosime și formează gnocchii care se fierb în apă cu sare. Apoi se scurg și se trag la tigaie în unt topit cu puțin ulei. Se presară puțin piper și sare, dacă mai necesită.
Pentru sosul roșu se călește în unt cu ulei o ceapa tocată mărunt cu usturoiul, de asemeni, tocat mărunt. Se adaugă sosul de roșii și puțină apă și se fierbe până când se reduce sosul puțin. Se condimentează cu sare și piper și se adaugă gnocchii în el. Se fierb gnocchii în sosul roșu pentru 7-8 minute, apoi se stinge focul și se pot servi.
Dacă v-a rămas puțină friptură preparată anterior, puteți să serviți gnocchii cu aceasta. Nu uitață să răzuiți și puțin parmezan pe deasupra, pentru un gust delicios.
Pentru mai multe detalii despre modul de preparare al rețetei de gnocchi cu sos roșu și pentru a beneficia de importante sfaturi de la chef Nicolai Tand, dar și pentru a descoperi ce rețeta a mai preparat în ediția din 4 mai 2022, de la Super Neatza, urmăriți materialul video de mai sus.