Live acumJuramantul
Prime Time 20:00Chefi la cuţite

Neatza cu Răzvan și Dani. Cum protejăm copiii de răceală și gripă. Sfatul specialiștilor

Neatza cu Răzvan și Dani. Adrian Marinescu, medic primar boli infecțioase, a vorbit la Neatza cu Răzvan și Dani despre modul în care schimbările bruște de temperatură afectează sănătatea, dar și despre cum ne putem proteja de gripă și răceală în pln sezon al răcelilor

Neatza cu Răzvan și Dani. Adrian Marinescu, medic primar boli infecțioase, a vorbit la Neatza cu Răzvan și Dani despre modul în care schimbările bruște de temperatură afectează sănătatea, dar și despre cum ne putem proteja de gripă și răceală în pln sezon al răcelilor

Suntem în plin sezon al răcelilor, iar schimbările bruște de temperatură ne afectează starea de sănătate. Medicul Adrian Marinescu, medic primar Matei Balș, a explicat la Neatza cu Răzvan și Dani cum ne putem proteja de răceală și gripă, adult sau copil, dar și de ce schimbările bruște de temperatură dăunează organismului: ”Schimbările bruște de teperatură împiedică organismul să se adapteze, astfel încât răcim mai ușor. Cei care au meteosensibilitate se vor simți mai prost, vor avea diverse stări în zilele respective.

Însă e sezonul rece și ne așteptăm să fie răcelile de sezon. Și va urma și gripa. Cred că ar trebui să ne gândim destul de clar lo răceală, chiar dacă trece în șapte zile, cu sau fără tratatament, poate că nu e o simplă răceală, poate că sunt pacienți care au afecțiuni cronice, fie că e un copil astmatic, fie că este un vârstnic cu afecțiuni cardiace. Pentru ei, întotdeauna o silmpă răceală va duce la modificarea sursei de bază”, a explicat medicul Adrian Marinescu.

Cum ne protejăm de răceală și gripă

Medicul primar Adrian Marinescu afirmă că, pentru ca o răceală să treacă de la sine, este foarte important să păstrăm regulile de igienă, în special în cazul copiilor în colectivități. ”Trebuie să facem diferența între gripă și răceală. Dacă copilul are o stare generală foarte proastă, cu dureri în tot corpul, ne gândim la gripă. Dacă un copil face febră asta înseamnă că transpiră, se deshidratează, de obicei are și greață, vărsături, și ar trebui să îl hidratăm corespunzător. O hidratare corectă înseamnă că-l putem scăpa de lucrurile care pot să apară ulterior”, a explicat medicul. Apoi, alte sfaturi privind răceala și gripa: să ne izolăm, să ne îmbrăcăm corespunzător, iar ”când tușim său strănutăm să nu folosim palma, ci trebuie să tușim în așa fel încât să nu dăm mai departe”, a mai menționat medicul Adrian Marinescu la Neatza cu Răzvan și Dani.

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Neatza cu Răzvan şi Dani, nu e panica :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/neatza-cu-razvan-si-dani şi este updatat zilnic cu ştiri. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/neatzacurazvansidani/, iar canalul nostru de YouTube este https://www.youtube.com/user/NeatzaAntena1.

➡️ 😎 Toate ediţiile matinalului Neatza cu Răzvan şi Dani  le găseşti integral pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/4oYQSJo. Poţi urmări şi LIVE emisiunile Antena 1 de pe smartphone, tabletă sau computer. Intră acum! 

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro