Antena Căutare

Obrăjori de vită pe un pat de iaurt grecesc și turte de casă. Rețeta lui Chef Radu Darie la Super Neatza, 24 ianuarie 2022

În ediția din 24 ianuarie 2022 a emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani, chef Radu Darie, bucătarul de azi al emisiunii, ne prepară "Obrăjori de vită pe un pat de iaurt grecesc și turte de casă".

Pentru un plus de gust și prospețime, se adagă și ceapă verde, sau verdeață peste iaurt Galerie
Rețeta de obrăjori de vită pe un pat de iaurt grecesc și turte de casă prezentată pe o farfurie albastră | Super Neatza

Chef Radu Darie, unul dintre îndrăgiții bucătari ai matinalului Super Neatza, ne oferă idei culinare foarte interesante pe care le putem pune în practică în bucătăriile de acasă. În ediția din 24 ianuarie 2022 matinalului, una dintre rețetele preparate de chef Radu Darie, a fost o rețetă interesantă de friptură, din obrăjori de vită pe un pat de iaurt grecesc și turte de casă. Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru a-i răsfăța și voi pe cei dragi cu așa rețetă interesantă și delicioasă.

Obrăjori de vită pe un pat de iaurt grecesc și turte de casă - Ingrediente

Lista de ingrediente pentru această rețetă de friptură nu este nici foarte mare și nici complexă. Ingredientele sunt foarte accesibile, le găsiți în orice hipermarket.

Ingrediente pentru friptura de vită:

  • 2 buc. obrăjori de vită
  • sare și piper
  • ulei
  • iaurt grecesc
  • sos de morcovi caramelizați, pentru decor

Ingrediente pentru turte de casă:

  • 1 kg făină tip 650
  • 40 gr drojdie proaspătă
  • 450 ml apă caldă
  • 30 ml ulei
  • 7 gr sare
  • 10 gr zahăr

Obrăjori de vită pe un pat de iaurt grecesc și turte de casă - Mod de preparare

Începem cu pregătirea cărnii care necesită un timp de macerare la frigider, pentru a deveni mai fragedă.

Cum se prepară friptura din obrăjori de vită

Se porționează carnea de vită în bucăți mai mici și se filetează pentru a putea pătrunde condimentele mai bine și a o ajuta la frăgezire. Se condimentează bucățile de carne cu sare și piper, se pun într-un vas acoperit sau într-o pungă de plastic și se lasă la rece pentru 30 de minute.

Citește și: Ruladă de pui cu salsa grecească și pancetta. Rețeta lui chef Radu Darie la Super Neatza, 17 ianuarie 2022

După acest interval de timp de relaxare la rece, se încinge o tigaie unsă cu ulei. Se rumenesc bucățile de carne pe toate părțile până când sunt bine sigilate. Apoi se continuă prepararea acestora la cuptor, cu un plus de ulei, pentru aproximativ 3 ore, la 140 de grade Celsius.

Cum se prepară turtele de casă

Se trece făina prin sită într-un bol încăpător, se amestecă cu sarea și se face o adâncitură la mijlocul amestecului. Drojdia se amestecă cu zahărul în alt bol și se adaugă puțină apă caldă și puțină făină. Se omogenizează bine aceste ingrediente și se lasă deoparte 10 minute, sau până când își dublează volumul. Acest amestec se pune în adâncitura creată în făină.

Apa caldă se toarnă treptat, amestecând făina cu drojdia activată. Pe parcurs se adaugă și uleiul. Se frământă un aluat ferm care se lasă la dospit pentru o oră, la loc cald și acoperit cu un ștergar.

Apoi se rup bucăți mici din aluat și se aplatizează pe masa presărată cu făină. Se coc în tigaia încinsă, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă.

Citește și: Sandviș cu șnițel de pui și Paste cu pui și sos japonez. Rețetele lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 19 ianuarie 2022

Friptura din obrăjori de vită se servește cu sos de iaurt grecesc și turte de casă calde.

Pentru mai multe detalii despre modul de preparare al rețetei de obrăjori de vită pe un pat de iaurt grecesc și turte de casă, dar și pentru a vă delecta cu momente savuroase din timpul emisiunii, accesați materialul video de mai sus.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x