- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Pulpele de gâscă frumos rumenite, la fel și gutuile feliate și ușor trase la tigaie, se vor răsfăța armonios într-un delicios sos caramel, aromatizat cu vanilie și scorțișoară.
Este un preparat de toamnă căruia cu greu îi poți rezista.
Iată de ce ingrediente avem nevoie pentru a prepara Rețeta Pulpe de gâscă cu gutui în sos caramel:
-
Pentru friptura de gâscă:
- 2 pulpe de gâscă
- 1-2 gutui
- 2-3 linguri de ulei
- sare
-
Pentru sos caramel sărat:
- 250 gr zahăr alb, sau zahăr brun
- 400-500 ml apă
- 1 lingură de făină
- 1-2 batoane de scorțișoară
- 1 păstaie de vanilie
- sare
- grăsimea de la rumenit pulpele de gâscă
Cum procedăm pentru a prepara Rețeta Pulpe de gâscă cu gutui în sos caramel?
Preparare friptură din pulpe de gâscă.
Pulpele de gâscă se condimentează doar cu sare, se rumenesc bine la tigaie, în uleiul încins, apoi se dau la cuptor timp de o oră, la temperatură medie, cu o parte din grăsimea în care au fost rumenite.
Preparare gutui și sos caramel sărat.
Gutuile se spală bine și se șterg pentru a elimina tot puful, apoi se feliază grosier, de 3-4 cm. Se îndepărtează doar cotoarele.
Grăsimea de la gâscă rămasă în tigaie, se strecoară pentru a fi fină și se pune din nou la încins. Se rumenesc în ea feliile de gutui, doar până prind o culoare arămie. Apoi se transferă feliile de gutui într-un alt vas, iar grăsimea din tigaie se strecoară din nou.
Citește și: Rețeta Rață glazurată cu caramel și cafea pe pat de gutui la cuptor
Între timp, se pregătește și sosul caramel.
Într-un vas cu pereți dubli se caramelizează zahărul, amestecănd pentru a nu se arde. Se stinge cu apă și se lasă la foc mic până se topește tot zahărul caramelizat.
În grăsimea din tigaie se desface o lingură de făină, ca la sosul bechamel. Apoi se adaugă puțin câte puțin din siropul de zahăr ars și se amestecă până se obține un sos consistent și omogen.
În acest sos se adaugă pulpele de gâscă de la cuptor și feliile de gutui, vanilia și batoanele de scorțișoară. Se mai lasă să fiarbă ingredientele împreună pentru câteva minute, atât cât să se întrepătrundă toate aromele.
Vlăduț ne asigură că vom avea o carne de gâscă foarte fragedă și foarte aromată pe care o vom adora instant!
Pentru mai multe detalii despre rețeta Pulpe de gâscă cu gutui în sos caramel și sfaturi de la Vlăduț, nu ezitați să accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitului matinal Neatza cu Răzvan și Dani!