Antena Căutare

Rețeta zilei la Super Neatza, 29 octombrie 2021, preparată de Vlăduț - Găluște cu prune

În ediția din 29 octombrie 2021, de la Neatza cu Răzvan și Dani, Vlăduț, bucătarul emisiunii, a preparat găluște cu prune, la cererea îndrăgiților matinali.

Găluștele cu prune după fierbere se trec printr-o crustă de pesmet cu zahăr și scorțișoară Galerie
Vlăduț, Răzvan și Ramona prezintă rețeta de Găluște cu prune, preparată de Vlăduț la Super Neatza, 29 octombrie 2021, | Rețeta lui Vlăduț

Cine nu adoră celebrii gomboți cu prune foarte gustoși și aromați? În fiecare sezon al prunelor coapte, dar și cu prune uscate, Vlăduț pregățește rețeta de găluște cu prune, însă de fiecare dată încearcă să îmbunătățească rețeta cu 1-2 ingrediente noi.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi așa rețetă de desert delicios și de nerefuzat.

Citește și: Plăcintă cu prune ca la bunica. Rețetă din copilărie

Rețetă de găluște cu prune - Ingrediente

  • 1 kg prune rotunde, brumării
  • zahăr

Pentru aluatul găluștelor:

  • 1 kg piure de cartofi roșii
  • 250 g făină
  • 2 ouă
  • sare

Pentru crusta găluștelor:

  • 200 g pesmet panko
  • 200 g zahăr brut sau zahăr tos
  • 2 lingurițe scorțișoară
  • 100 g unt + 1 linguriță de ulei

Rețetă de găluște cu prune - Mod de preparare

Pentru a pregăti aluatul de găluște, sau gomboți, cum se mai numesc aceste delicii culinare, cartofii se spală bine pe coajă, și se fierb, în apă cu puțină sare dar și puțin zahăr. După ce sunt bine pătrunși, se curăţă de coajă și se dau pe răzătoare, sau se trec prin maşina de tocat și se transformă într-un piure dens. Se amestecă piureul de cartofi cu făina, sare și cele 2 ouă, apoi se frământă bine aluatul.

Citește și: Rețeta zilei preparată de Vlăduț la Super Neatza, 22 octombrie 2021. Mere în pijama, un desert cu iz de copilărie

Se spală prunele, șe șterg și se sparg ușor pentru a li se îndepărta sâmburii.În locul sâmburilor se pune puţin zahăr și se strâng bine, formând din nou prunele întregi. Opțional, se poate pune și un praf de scorțișoară în interior.

Cum se formează gomboții cu prune

Aluatul de cartofi pentru gomboți cu prune se întinde o foaie mai groasă, pe masa presărată cu făină. Foaia de aluat se decupează în forme pătrate, iar în mijlocul acestora se pune câte o prună. Se adună aluatul peste prună și se modelează într-o formă sferică, dând astfel forma găluștelor.

Găluştele cu prune se fierb pentru aproximativ 10 minute în apă clocotită cu puțină sare.Știm că găluștele sunt bine fierte atunci când acestea se ridică la suprafața apei.

Cum se prepară crusta pentru găluștele cu prune

Se pune o tigaie adâncă cu untul la topit în puțin ulei. Datorită timpului rapid de topirea a untului, pentru ca acesta să nu se ardă, se va topi în puțin ulei. Pesmetul se adaugă în untul topit și se amestecă pentru a se rumeni uniform. Când este frumos rumenit, se stinge focul, se adaugă zahărul și scorțișoara și se amestecă pentru omogenizarea crustei.

Citește și: Rețeta zilei preparată de Vlăduț la Super Neatza, 15 octombrie 2021. Plăcintă cu dovleac, desert de toamnă delicios

Găluştele fierte se tăvălesc bine pe toate părțile prin această crustă de pesmet cu zahăr și scorțișoară. Se așază pe platouri tapetate la rândul lor cu amestec de pesmet, zahăr și scorțișoară. Se servesc calde sau reci, simple sau cu diferite sosuri, cum ar fi un sos delicios de vanilie.

Pentru a nu pierde detaii despre modul de preparare al rețetei de găluște cu prune și sfaturi interesante de la Vlăduț, accesați materialul video de mai sus.

Rețeta zilei la Super Neatza, 28 octombrie 2021 preparată de Vlăduț - Pizza cu șuncă și rodie și Pizza cu carne tocată... Fashion House Pallady, reduceri de până la 80% la branduri premium, pentru toată familia (P)...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Citește și
Ultimele știri
x