Antena Căutare

Rețeta zilei la Super Neatza, 29 iulie 2021. Cartofi copți cu sos de usturoi și legume, rețetă preparată de Vlăduț

În ediția din 29 iulie 2021, de la Super Neatza, Vlăduț a pregătit o rețetă de cartofi copți cu sos de usturoi și legume, pe care a denumit-o "Cartofi copți cu mujdei magic".

Cartofi copți serviți cu parmezan și sos de usturoi și legume Galerie
Cartofi copți cu sos de usturoi și legume, rețetă preparată de Vlăduț | Rețeta lui Vlăduț

Vlăduț, bucătarul de la Super Neatza a preparat în cadrul ediției din 29 iulie 2021, o rețetă de cartofi copți cu sos de usturoi și legume, pe cât de simplă, pe atât de delicioasă.

Interesant la această rețetă este sosul de usturoi cu dovlecel și roșii, dar și modul de preparare al cartofilor. Are Vlăduț câteva trucuri pentru un gust deosebit al preparatelor, demne de luat în seamă.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas, pentru a prepara și voi acest delicios preparat din bucătăria lui Vlăduț.

Rețetă de cartofi copți cu sos de usturoi și legume - Ingrediente

Din puține ingrediente ce se găsesc în orice piață, Vlăduț a pregătit un preparat delicios, pentru masa de prânz, sau cină.

Citește și: Rețeta zilei la Super Neatza, 26 iulie 2021. Friptură de rață cu piure de păstârnac și pepene galben, preparată de Vlăduț

Ingrediente pentru prepararea cartofilor:

  • 500 gr cartofi albi
  • apă
  • sare și zahăr brun
  • ulei de măsline

Ingrediente pentru sos de usturoi cu legume:

  • 1 căpățână de usturoi
  • 1-2 linguri de smântână
  • 1 roșie mare, bine coaptă
  • 1-2 dovlecei
  • 1-2 buc. ardei gras
  • pătrunjel verde
  • ulei de măsline sau de floarea soarelui
  • parmezan pentru servit

Rețetă de cartofi copți cu sos de usturoi și legume - Mod de preparare

Cele două preparate ce compun rețeta lui Vlăduț nu au moduri de preparare complexe și nici timp îndelungat.

Cum se prepară cartofii copți

Se spală bine cartofii pe coajă, se taie în jumătăți și se lasă 15-20 de minute în apă, pentru a mai elimina din amidon. Apoi se fierb în apă cu multă sare și puțin zahăr brun, doar până încep să se pătrundă ușor. Se scurg, se transferă într-o tavă și se stropesc cu ulei de măsline. Se mai presară sare peste ei, se pune în tavă și o ceașcă de apă și se dau la cuptor, la 200 de grade, până se rumenesc bine.

Cum se prepară sosul de usturoi cu legume

Foarte interesant este sosul de usturoi preparat de Vlăduț în acest mod. Este un sos dens și foarte gustos.

Citește și: Super Neatza, 15 iulie 2021. Rețetă de friptură din mușchi file de porc, sub formă de fluture, preparată de Vlăduț

În primul rând se răzuiesc dovleceii, se toacă în cuburi și se pun la fiert în apă cu puțină sare. Când sunt bine pătrunși, se scurg și se lasă la răcit. Ardeii se coc și se curăți, ca pentru salata de ardei copți. Apoi se toacă mai mărunt. Usturoiul se curăță și se pisează cu sare grunjoasă, apoi se amestecă cu puțin ulei, ca la rețeta de mujdei. Roșia se curăță și se toacă în cuburi mici.

Când toate aceste ingrediente sunt pregătite, se amestecă într-un bol și se lasă la rece penteru a se întrepătrunde bine toate aromele.

Cartofii copți se servesc cu acest sos de usturoi și legume, dar și cu parmezan feliat subțire, sau răzuit.

Pentru mai multe detalii despre delicioasa rețetă de cartofi copți cu sos de usturoi și legume, dar și pentru a nu pierde momente savuroase din timpul emisiunii, accesați materialul video de mai sus!

Horoscopul zilei 29 iulie 2021, prezentat de Bianca Nuțu la Neatza cu Răzvan și Dani. Informațiile momentului pentru zod... Horoscopul zilei 30 iulie 2021, prezentat de Bianca Nuțu la Neatza cu Răzvan și Dani. Informațiile momentului pentru zod...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x