Generația „Fulgi de nea” a apărut dintr-o dinamică demografică negativă, în sensul în care aceasta este o generație de copii puțini și de copii foarte doriți. În mod deosebit, statele dezvoltate, care au o stare economică bună au decis că e mai prețios să aibă puțini copii, să transfere moșteniri.
Aceștia au un semn de dubiu asupra incertitudinii viitorului pe care îl pregătesc acești copii și astfel avem un copil la doi adulți care este o miză importantă, pentru care părinții își doresc tot ce este mai bun, și asta pune presiune pe ei și îi fragilizează.
Deși sunt considerați cei care vor schimba lumea, tinerii de astăzi sunt hipersensibili și se simt ofensați din cele mai banale lucruri. Specialiștii consideră că atitudinea lor este rezultatul unor metode de parenting înțelese greșit.
Copii de azi sunt sub asaltul unor numeroase experiențe educaționale, care sunt foarte periculoase pentru ei. Această generație este frgilă și are o capacitate scăzută de a face față unor momente dificile din viață. Din cauza fricii, a panicii, părinții moderni au ajuns să își țină copiii sub clopotul de sticlă.