Căutare Live

Autoturismele viitorului. 101.000 kilometri, cea mai lungă călătorie efectuată cu o mașină electrică

Un olandez susţinător al sustenabilităţii a terminat vineri, în Noua Zeelandă, cea mai lungă călătorie realizată vreodată cu un automobil electric, relatează Reuters. Aventura a început în 2016, a străbătut peste 30 de ţări şi s-a încheiat trei ani mai târziu.

Un olandez susţinător al sustenabilităţii a terminat vineri, în Noua Zeelandă, cea mai lungă călătorie realizată vreodată cu un automobil electric, relatează Reuters. Aventura a început în 2016, a străbătut peste 30 de ţări şi s-a încheiat trei ani mai târziu.

Wiebe Wakker a pornit din Olanda în luna martie 2016 cu ''Blue Bandit'', un Volkswagen Golf break convertit în automobil electric, pentru a demonstra potenţialul mijloacelor de transport sustenabile, fiind finanţat prin donaţii din partea celor care i-au urmărit călătoria prin intermediul reţelelor sociale.

''Am vrut să fac tot ce am putut pentru a promova această tehnologie şi să demonstrez că sustenabilitatea este o modalitate viabilă de transport'', a declarat Wakker în faţa jurnaliştilor.

''Am vrut să fac ceva care pune imaginaţia la încercare, adică să conduc o maşină electrică din Amsterdam până în cealaltă parte a lumii pentru a demonstra că acest lucru este realizabil'', a spus olandezul.

Călătoria de 101.000 de kilometri l-a purtat pe Wakker prin Europa de Est, Iran, India, Asia de Sud-Est, Australia şi în final Noua Zeelandă.

Wakker a prezentat regulat noutăţi din călătorie pe blogul său şi pe reţelele sociale şi a oferit detalii despre locurile vizitate.

În aventura sa, el s-a bazat pe ajutorul primit de la străinii întâlniţi pe drum care i-au oferit mâncare, un loc în care putea dormi şi mijloacele esenţiale pentru încărcarea automobilului.

"Vreau să schimb opiniile oamenilor, să îi inspir pentru ca să adopte automobilele electrice, demonstrându-le avantajele mobilităţii durabile" a declarat Wiebe Wakker în luna aprilie lângă clădirea Operei din Sydney.

Restricţii de trafic în centrul staţiunii Sinaia, în acest week-end, pentru etapa a cincea a Campionatului Naţional de V... Volkswagen Tiguan, această minunată mașină la prima generație...
Ana-Maria Udriște, energică și spontană: „Sfatul meu a fost întotdeauna să ai un echilibru în opiniile pe care le exprimi”
Ana-Maria Udriște este o femeie de succes. Am descoperit-o fiind puternică, asumată,...
Horoscopul zilei de 27 septembrie 2022. Taurii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 27 septembrie 2022 aduce schimbări în viața nativilor din zodia Taurului....
Parteneri
Castraveții ar putea să îmbunătățească aspectul pielii din jurul ochilor. Ce spun specialiștii în frumusețe despre acest mit
Catine.ro
Ultimele știri
x