Antena Căutare

Accidentele grave s-au redus cu 7,8% in 2010. Vezi "top"-ul tragediilor!

Anul trecut, numarul accidentelor grave de circulatie s-a redus cu 7,8%, iar cel al persoanelor decedate a scazut cu 13,5%, potrivit sefului Serviciului Educatie Rutiera si Cooperare Interinstitutionala al Politiei Rutiere, Costin Tatuc.

Si numarul ranitilor grav in urma accidentelor rutiere s-a redus cu 4,8% anul trecut, la 8.477 persoane, de la 8.903 persoane, in 2009.

"Se pot obtine rezultate bune atunci cand partea de combatere este completata cu activitatea de educatie (campania Alege viata! - n.r.). Acum ne aflam sub nivelul de mortalitate inregistrat la inceputul deceniului", a subliniat Tatuc.

Printre cauzele care au stat la baza producerii accidentelor se numara, potrivit comisarului - sef, finalitatea scazuta a sanctiunilor aplicate la regimul circulatiei rutiere, infrastructura rutiera subdimensionata, aflata inca sub standardele europene de siguranta, carente in pregatirea conducatorilor de autovehicule, lipsa resurselor necesare desfasurarii in mod sustinut a activitatilor de educatie rutiera, precum si interesul scazut al autoritatilor locale pentru implementarea solutiilor moderne de gestionare si supraveghere a traficului rutier. In Romania exista 5,3 milioane de autovehicule si 6,2 milioane de posesori de permise de conducere.

110 bucuresteni au murit anul trecut in accidente rutiere

Numarul accidentelor rutiere pe soselele Capitalei a scazut in 2010 comparativ cu anul precedent. Astfel, daca in anul care abia s-a incheiat au fost 939 de accidente cu victime, in 2009 au fost inregistrate 1.034, cu 95 mai multe.

In 2010 au fost accidentate grav 892 de persoane iar in 2009 au fost ranite grav 956 de persoane. Numarul celor care si-au pierdut viata pe strazile din Bucuresti in anul 2010 este de 110 persoane iar in 2009 si-au pierdut viata 140 de persoane.

Seful Politiei Rutiere, Lucian Dinita, a explicat, pentru adevarul.ro, ca "aceasta diminuare este urmarea numeroaselor campanii de prevenire a accidentelor si a faptului ca participantii la trafic au inceput sa constientizeze ca incalcarea regulilor de circulatie nu aduce nimic bun, ci, mai degraba, raniri foarte grave, decese sau amenzi, la care se adauga, in multe cazuri, si costurile reparatiilor autovehiculelor implicate in accidente".

Cele mai grave accidente din 2010

Cel mai grav accident al anului trecut s-a petrecut la inceputul lunii decembrie cand patru persoane au murit iar alte trei au fost ranite. O ambulanta a BGS, in care se aflau patru pacienti care erau adusi de la dializa impreuna cu insotitorii lor, a fost fost izbita in plin de un autoturism BMW in care erau doua persoane. Soferita BMW-ului a luat gresit curba si nu a mai putut evita coleziunea. Cei patru pacienti au murit iar soferul ambulantei si pasagerii din BMW au fost raniti. Pacientii morti nu purtau centurile de siguranta, desi soferii acestor masini sunt instruiti sa le ceara tuturor acest lucru.

Tot articolul, in Jurnalul National

Romania, printre tarile UE cu cele mai multe victime in accidente rutiere... Romanii boicoteaza benzinariile pe 17, 18, 19 ianuarie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x