Antena Căutare

Amenzi uriașe pentru șoferi, începând de sâmbătă! Ce greșeală i-ar putea costa până la 10.000 de lei   

Șoferii din România ar putea primi amenzi uriașe, începând de sâmbătă. O greșeală ar putea să îi coste până la 10.000 de lei.

Amenzi uriașe pentru șoferi, începând de sâmbătă! Ce greșeală i-ar putea costa până la 10.000 de lei   
Amenzi uriașe pentru șoferi, începând de sâmbătă! Ce greșeală i-ar putea costa până la 10.000 de lei

Mai exact, noile modificări aduse legii pentru protecția și promovarea drepturilor pentru persoanele cu handicap au mărit considerabil amenzile pentru cei care ocupă locurile de parcare marcate ca fiind destinate persoanelor cu dizabilități.

Legea nr. 145/2020, ale cărei prevederi se aplică începând de sâmbătă, 25 iulie, stabilește că cei care parchează pe locurile pentru persoanele cu dizabilități riscă amenzi cuprinse între 2.000 de lei și 10.000 de lei, precum și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv.

Până acum, Legea nr. 448/2006 prevedea că o astfel de faptă se pedepsește cu amendă cuprinsă între 1.000 și 2.000 de lei și cu ridicarea mijlocului de transport parcat necorespunzător.

Legea mirosurilor, în vigoare, în România! Pentru ce se vor da amenzi de la 7.500 de lei la 100.000 de lei

Potrivit Legii nr. 145/2020, constatarea contravențiilor și aplicarea amenzilor celor care ocupă un loc de parcare destinat persoanelor cu handicap se fac de către agenții de circulație sau de către personalul de control cu atribuții în acest sens.

Amenzi mari și pentru angajatorii care nu respectă obligațiile față de salariații cu handicap

Astfel, tot începând de sâmbătă, anagajatorii care au salariați cu handicap vor avea noi obligații față de aceștia (acces la locuri de parcare speciale, program de lucru adaptat etc), pe care dacă nu le vor respecta vor putea fi sancționați cu până la 50.000 de lei, potrivit avocatnet.ro.

În plus, persoanele cu dizabilități vor putea alege între gratuitatea pe transportul public și decontarea carburantului pentru mașina proprie, respectând însă niște limite anuale pentru decontare, de 1.500 de lei, respectiv 750 de lei, în funcție de gradul de handicap.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x