Antena Căutare

Avertisment pentru șoferii români! Benzina și motorina, preț nou din cauza coflictului dintre SUA și Iran

Vești proaste pentru șoferii români! Deși s-a schimbat prețul la motorină și benzină, specialiștii avertizează că există riscul ca prețul carburanților să crească semnificativ în perioada următoare! 

Avertisment pentru șoferii români! Benzina și motorina, preț nou din cauza coflictului dintre SUA și Iran Galerie
Benzina și motorina ar putea deveni mai scumpe

Tensiunile dintre SUA și Iran ar putea să aibă impact și asupra românilor, prin creșterea prețului la motorină și benzină. În numai câteva zile, de când a izbucnit conflictul diplomatic ce a pus întreaga omenire pe jar, prețul petrolului a crescut cu o valoare de 4%.

Potrivit specialiștilor, dacă tendința se va menține, atunci șoferii români ar putea plăti cu 2% mai mult pentru benzină și motorină.

Preţul barilului de petrol Brent a depaşit luni pragul de 70 de dolari, ca urmare a escaladarii tensiunilor din Orientul Mijlociu. A crescut, practic, cu aproape 2 dolari pe baril faţă de zilele precedente. Iar dacă lucrurile vor continua aşa, ne putem aştepta la scumpirea combustibililor.

Avertisment pentru șoferii români! Benzina și motorina, preț nou din cauza coflictului dintre SUA și Iran

Benzina și motorina ar putea deveni mai scumpe

Benzina și motorina ar putea deveni mai scumpe

Totuşi, scumpirile nu ar trebui să apară decât după cel puţin o săptămână, precizează specialiştii.

Mulţi şoferi se aşteaptă ca benzinarii să ajusteze preţurile la pompă, mai ales acum, după eliminarea supraacizei la carburanţi şi recenta ieftinire, arată cei de la Antena3.

La finalul anului 2018, Iranul avea rezerve de petrol de 156 de miliarde de barili, adică 9% din totalul rezervelor lumii. Producţia de ţiţei a acestei ţări este de aproximativ 5% din cea mondială.

Primii șoferi care au încalcat regulile au plătit bani grei. O amendă de 300 de lei costă acum peste 500... Veşti bune pentru şoferi. Punctul amendă revine la valoarea de 145 de lei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x