Antena Căutare

DEKRA 2011: Vezi TOP-ul celor mai fiabile masini!

A devenit deja o traditie publi­carea clasamentelor fiabilitatii de catre cele doua organizatii germane, TUV si DEKRA, fie­care dintre acestea incercand sa redea cat mai bine starea tehnica a automobilelor verificate. Pentru anul 2011 DEKRA a adus noutati, inclusiv un numar- record de autovehicule in baza de date.

Clasamentele celor mai fiabile auto­turisme in 2011, realizate de DEKRA pe baza a peste 15 milioane de inspectii tehnice, desfasurate in ultimele 24 de luni, acopera 24 de categorii in total, stabilite atat din punctul de vedere al kilometrajului, cat si al segmentelor din care fac parte automobilele.

Specialistii DEKRA au decis sa acor­de o mai mare importanta kilome­trajului decat varstei automobilului pentru aceasta editie a clasamentului, astfel incat cumparatorii de masini, cei care beneficiaza de aceste date, sa ia decizii in cunostinta de cauza.

Ca o concluzie generala pentru acest an, inginerii organizatiei germane sustin ca au reusit sa descopere o diferenta din ce in ce mai mare de calitate intre auto­mobilele mari, in special SUV-uri, si cele mici.

Clasele "B" si "C"

Masinile din clasa mica au avut cele mai multe defecte, pretul scazut fiind regasit in problemele descoperite. Astfel, in aceasta clasa, in categoria pana la 50.000 de kilometri, cea mai buna masi­na, din punctul de vedere al fiabilitatii, este Ford Fiesta (anul trecut era Opel Corsa), in intervalul de kilometri 50.000 -100.000 km este Toyota Yaris, iar la cele de peste 100.000 km cele mai putine probleme au fost regasite la Honda Jazz.

La compacte, locul 1 a fost ocupat de Toyota Prius si VW Golf (peste 100.000 km), fiind interesant faptul ca numai un singur model premium (Mer­cedes A Klasse) a intrat in top 3 si doar la categoria peste 100.000 km. Comparativ cu clasamentul de anul trecut, consta­tam mentinerea mode­lului Toyota Prius in top, la categoria sa, si disparitia lui Mercedes B Klasse si de asemenea o redu­cere a pre­zentei Skoda Octavia in clasa­mentele celor mai fiabile auto­turisme.

Segmentul mediu

La clasa medie, primul loc este si cea mai buna masina pe baza defectiunilor constatate, Opel Insignia, care a avut 96,1% din exemplarele verificate fara nici macar o problema. Modelul, declarat Car of the Year in urma cu doi ani, a depasit la categoria 0-50.000 km auto­turisme mult mai titrate apartinand marcilor premium. Dintre acestea, doar Audi A4 s-a plasat in top 3.

In schimb, la categoriile cu mai multi kilometri, intre 50.000 si 100.000, dar si peste 100.000 km, locul 1 a fost ocupat de Mercedes C Klasse si, respectiv, VW Passat, pe locul al doilea la ambele categorii situandu-se BMW Seria 3.

Fata de anul trecut, detronarea Audi A4 de Opel Insignia si iesirea BMW Serie 3 din clasament (la 0-50.000 km) re­prezinta de asemenea amanunte inte­resante.

Executive

In clasele superioare, unde se rega­sesc automobilele executive, sport sau SUV-uri, marcile premium incep sa faca legea tot mai mult, insa la fiecare categorie apar si modele ale produ­catorilor de volum, in multe dintre cazuri fiind vorba despre autoturisme apreciate atat de presa auto de-a lungul timpului, cat si de public.

Daca la executive se remarca in special Audi A6, care surclaseaza concurenta, in seg­mentul Sport/Coupe, decapotabila Mazda MX5 ramane lider pentru inca un an, depasind automobile mult mai scum­pe si mai cautate de publicul fidel acestui segment. Porsche 911 nu are pentru acest an o plasare foarte buna, tinand cont de renumele si pretul auto­mobilelor sale, ocupand locul 1 doar la masinile cu peste 100.000 de kilometri.

In ierarhia generala, daca Opel Insignia este modelul cu cele mai putine defectiuni, Audi A6 ramane pentru al treilea an consecutiv modelul cu cel mai bun scor mediu pe toate categoriile de kilometraj, scor obtinut ca medie din toate clasele si categoriile. Pe locurile urmatoare se afla BMW Serie 3 si VW Passat.

De asemenea, sa precizam ca pentru prima data DEKRA introduce in clasa­mentele sale si autovehiculele utili­tare, unde Mercedes Sprinter devine lider la categoria 0-50.000 km, iar VW Crafter la celelalte doua categorii de kilometraj.

SUV-urile, mai putine defecte

Potrivit datelor DEKRA, clasa crossoverelor si SUV-urilor a dovedit cele mai putine defecte dintre toate autoturismele inspectate, cu un procent de numai 22 de masini cu defecte constatate la 100 de verificari efectuate. Compa­rativ, in clasa mica procentul este de 31%, iar in cea compacta de 27%, scazand pana la clasa medie la 24% defecte, din totalul inspectiilor la clasa respectiva.

La categoria sub 50.000 km, cel mai fiabil s-a dovedit a fi Honda CR-V, care a detronat liderul de anul trecut, BMW X3, in timp ce Toyota RAV4 a ramas pe locul al doilea.

In categoria urmatoare, 50.000 - 100.000 km, cele mai putine defecte au fost constatate la Porsche Cayenne, intr-o ierarhie identica cu anul trecut, iar la categoria cu cei mai multi kilometri, cel mai fiabil a fost BMW X3, urmat de VW Touareg.

Toyota RAV4 ramane singurul SUV accesibil care se regaseste in toate aceste clasamente, chiar daca uneori are scoruri mici.

Sursa: Financiarul

Mitsubishi Motors a lansat i-MiEV in Europa... Praslea cel voinic: Ford Fiesta RS WRC...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x