Live acumFilm: Joc periculos
Prime Time 20:00Chefi la cutite

Atenție, șoferi! Din 25 august au loc schimbări majore. Apar noi puncte pentru controlul rovinietei

Schimbări pentru șoferi! Potrivit CNAIR, Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, vor fi puse în funcțiune două noi puncte fixe de control al rovinietei. Atfel șoferii vor fi controlați mai atent la plata taxei de circulație pe drumurile publice.

Atenție, șoferi! Din 25 august au loc schimbări majore. Apar noi puncte pentru controlul rovinietei

Atfel, prin punctel de control nou instituite vor fi înregistrate vehiculele care circulă fără achitarea corespunzătoare a tarifului de utilizare (rovinietă), în vederea sancţionării cu amendă contravenţională.

Punctele de control ce urmează a fi puse în funcţiune la data de 25 august 2020 sunt amplasate în zona punctelor de trecere a frontierei Naidăs şi Vulcani. Astfel, de marţi, vor fi 108 de puncte fixe de control valabilitate rovinietă pe întreaga reţea de drumuri naţionale şi autostrăzi, informează CNAIR, potrivit Capital.ro.

Românii scapă de statul la coadă, la ANAF! Ce schimbare uriașă intră în vigoare

„Adresăm conducătorilor auto rugămintea de a verifica înainte de a utiliza reţeaua de drumuri naţionale şi autostrăzi valabilitatea rovinietei.

Pentru a veni în sprijinul utilizatorilor, CNAIR a pus la dispoziţia acestora, pe portalurile web www.cnadnr.ro (secţiunea Verificare Rovinieta) şi www.erovinieta.ro un instrument prin care se poate verifica valabilitatea rovinietei, prin introducerea datelor vehiculului (număr de înmatriculare, număr de identificare).”, se menţionează în comunicat.

Un bărbat a urcat cu prietenii pe Vf. Moldoveanu cu bagaje și boxă din care răsună manele. Reacția Salvamontului: ”Să nu vă mirați când situații penibile sfârșesc urât”

Drumurile unde ai nevoie de reovinietă

Conform O.G. 15/2002 modificată și completată cu O.U.G. 8/2015 și Legea 186/2015:

(21)Tariful de utilizare se aplică pe reţeaua de drumuri naţionale din România, astfel cum este definită la alin. (1) lit. d), cu excepţia sectoarelor de drum naţional aflate în intravilanul municipiilor între indicatoarele de intrare/ieşire în/din acestea.

art. 1 alin. (1)

d) Reteaua de drumuri nationale din Romania – drumurile de interes national definite conform art. 6 alin. (1) din Ordonanta Guvernului nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare;

În floarea vârstei, la doar 18 ani, un băiat a murit infectat cu Covid-19! Tânărul din Galați suferea de o tumoră cerebrală care i-a îngreunat viața

(1)Drumurile de interes national apartin proprietatii publice a statului si cuprind drumurile nationale, care asigura legaturile cu capitala tarii, cu resedintele de judet, cu obiectivele de interes national, intre ele, precum si cu tarile vecine, si pot fi clasificate ca:

a)autostrazi;
b)drumuri expres;
c)drumuri nationale europene (E);
d)drumuri nationale principale;
e)drumuri nationale secundare.

Recomandari