Euro NCAP: 5 stele pentru noul BMW Seria 1

Cea de-a doua generatie a compactei BMW a obtinut calificativul maxim la testele de siguranta Euro NCAP, datorita protectiei excelente a pasagerilor.

La numai cateva saptamani de la lansare, noul BMW Seria 1 a primit recunoasterea oficiala a rolului de model pe care il are in privinta sigurantei.

Dupa analizarea tuturor datelor colectate de-a lungul procedurilor vaste de verificare (impact frontal, lateral, pole-test, etc.), evaluatorii au confirmat in mod oficial ca noua compacta BMW furnizeaza o protectie remarcabila a pasagerilor.

In plus, protectia pietonilor pe care o ofera automobilul si numeroasele dotari standard de siguranta au contribuit si ele la obtinerea calificativului bun. Printre altele, noul BMW Seria 1 poate fi echipat cu apel de urgenta extins, care include depistarea automata a pozitiei si identificarea severitatii accidentului - BMW Assist Advanced eCall.

Atat la ciocnirea frontala si cea laterala, precum si in cazul impactului lateral cu un stalp, noua Serie 1 a oferit conducatorului si pasagerilor o protectie extinsa la leziuni, indiferent de pozitia ocupata sau de inaltimea ocupantului. De asemenea, verdictul testului cu privire la siguranta copiilor a fost unul pozitiv.

In combinatie cu sistemele de scaune pentru copii cu varsta de pana la trei ani, respectiv pana la un an si jumatate, manechinele de testare, care au senzori, au inregistrat o pozitie stabila si o miscare redusa a capului in momentul impactului.

La noul BMW Seria 1, protectia efectiva a ocupantilor este rezultatul unui concept integrat de siguranta. Acesta include o celula a pasagerilor extrem de rigida torsional, dar si zone de deformare foarte mari si structuri de sustinere bine definite care absorb si disipeaza fortele care apar in cazul producerii unui accident.

Noul BMW Seria 1 este echipat standard cu airbaguri frontale, airbaguri laterale integrate in spatare, airbaguri pentru cap la locurile din fata si din spate, centuri de siguranta cu trei puncte de prindere la toate locurile, limitatoare ale fortei centurilor si pretensionare la locurile din fata si sisteme de prindere ISOFIX pentru scaunele de copii la locurile din spate.

De asemenea, automobilul dispune de sistem de control al stabilitatii DSC (Dynamic Stability Control) si anvelope runflat cu indicator de presiune.

Parteneri
Sufleu de vanilie. Un delicios desert din bucătăria franțuzească
Pentru momentele de răsfăț culinar sau pentru evenimentele speciale din viața ta, îți oferim o rețetă de sufleu de vanilie, inspirată din bucătăria franțuzească. Este un desert fin și delicat, cu textură aerată și aromă plăcută de vanilie.
Catine.ro
Ultimele știri