Antena Căutare

Fiat-Chrysler isi cauta partener de viata

Piata auto europeana marcata de stagnare si supraproductie creaza mari probleme constructorilor. Daca cel de-al doilea producator european PSA Peugeot-Citroen s-a "salvat", unindu-si destinele cu liderul mondial General Motors, nu acelasi lucru se poate spune despre consortiul Fiat-Chrysler, care se afla in cautarea unor posibile aliante.

"Suntem in miscare. Putem fi un partener activ oriunde in lume. Vorbim cu toata lumea", a declarat directorul general al celor doua companii, Sergio Marchionne, adaugand ca "este esential ca situatia din Europa sa fie rezolvata. Dupa ce alianta dintre Peugeot si GM a devenit realitate, sper sa fie rezolvata problema supracapacitatii".

Cum in Europa nu prea exista posibili parteneri, o oportunitate interesanta ar putea-o constitui o alianta cu Suzuki, constructorul japonez care colaboreaza de mult timp cu Fiat, unul dintre "rezultate" fiind duetul Fiat Sedici/Suzuki SX4, sau cu Mazda. Marchionne nu a confirmat nici un zvon, dar a estimat ca "exista multe oportunitati, inclusiv asocierea cu ambele companii japoneze".

In 2011, productia de automobile din Uniunea Europeana a crescut cu 2,7% dar pentru 2012 Fiat anticipeaza un an relativ dificil pentru Europa, fiind probabil un declin al volumului productiei.

Foto: automobilemag.com

Moody's a retrogradat ratingul PSA Peugeot-Citroen la nivelul Ba1, categoria "junk"... Prima imagine cu electricul Hyundai i-oniq...
Ce dezvăluie manichiura despre personalitatea ta
Detalii fizice aparent nesemnificative pot oferi indicii despre felul de a fi al unei persoane....
Horoscopul zilei de 8 iunie 2023. Vărsătorii pot face o schimbare importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 8 iunie 2023 spune că nativii din zodia Vărsător au șansa să facă o...
Parteneri
Coșulețe de cartofi Duchesse cu ciuperci și legume
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x