Antena Căutare

#GenevaLIVE: BMW Seria 2 Gran Tourer – Prima ”dubă” compactă premium

După ce anul trecut a șocat cu primul MPV compact și primul model cu tracțiune, Seria 2 Active Tourer, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, ce are loc în perioada 5-15 martie, BMW a prezentat, în premiră mondială, Seria 2 Gran Tourer, prima ”dubă” compactă premium. Știu, noțiunea de ”dubă” e puțin exagerată. Dar mașina oferă spaţiu pentru până la 7 persoane (să zicem, 5 adulți și 2 copii de maximum 10-12 ani), plus ceva bagaje.


După ce anul trecut a șocat cu primul MPV compact și primul model cu tracțiune, Seria 2 Active Tourer, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, ce are loc în perioada 5-15 martie, BMW a prezentat, în premiră mondială, Seria 2 Gran Tourer, prima ”dubă” compactă premium. Știu, noțiunea de ”dubă” e puțin exagerată. Dar mașina oferă spaţiu pentru până la 7 persoane (să zicem, 5 adulți și 2 copii de maximum 10-12 ani), plus ceva bagaje.

Seria 2 Gran Tourer face ca BMW să creeze încă o dată un nou segment de automobile. Cele mai cunoscute compacte cu 7 locuri sunt Renault Grand Scenic și Citroen Grand Picasso, dar în clasa premium nu există, deocamdată, echivalent. Caracteristica principală a MPV-ului bavarez este nivelul impresionant al spaţiului pentru pasageri, alături de portbagajul cu dimensiuni generoase şi utilizare variabilă, dacă ţinem cont de dimensiunile sale compacte (4.556 milimetri lungime, 1.800 mm lăţime şi 1.608 mm înălţime). Versatilitatea maximă este asigurată de bancheta care dispune standard de culisare înainte-înapoi, cu spătar divizat în raport 40:20:40, rabatabil la apăsarea unui buton, şi cu sistem de prindere pentru trei scaune de copii. Posibilităţi suplimentare sunt oferite de cel de-al treilea rând de locuri, disponibil opţional, care poate fi ascuns complet în podeaua portbagajului.

Caracterul practic cotidian al automobilului este maximizat printr-o gamă de opţiuni de stocare pentru toate cele trei rânduri de locuri, precum şi prin şinele de pe spătarul locurilor din faţă, cu măsuţe rabatabile ataşate. De asemenea, noul BMW Seria 2 Gran Tourer este un pionier prin modul în care reuneşte calităţile tradiţionale ale segmentului - precum funcţionalitatea spaţială şi confortul - cu valorile BMW tradiţionale precum dinamica, eleganţa şi calitatea premium.

5 motoare turbo şi tracţiune integrală xDrive
În calitate de singurul automobil din clasa compactă premium ce oferă până la şapte locuri, BMW 220d xDrive Gran Tourer este disponibil la lansare împreună cu tracţiunea integrală. Modelul realizează o acceleraţie 0-100 km/h în numai 7,6 secunde, în contextul unui consum conform standardelor de măsurare ECE de 4,9–5,1 l/100 km şi emisii de 128–133 g CO2/km, în funcţie de tipul şi dimensiunea pneurilor folosite. Aceste performanţe sunt asigurate de motorul diesel de patru cilindri care dispune de o putere de 140 kW/ 190 CP, respectiv 400 Nm.

Toate motorizările disponibile provin din noua familie de propulsoare BMW TwinPower Turbo şi combină cele mai noi tehnologii BMW (precum VANOS, Valvetronic, injecţie directă, injecţie common rail sau siteme turbo) pentru o combinaţie fără egal între eficienţă şi performanţe sportive. Cu excepţia versiunii 220d xDrive, toate motorizările dispun de tracţiune faţă. Toate versiunile pot fi echipate opţional cu o cutie automată cu 6 trepte pentru motorizările cu 3 cilindri şi cu 8 trpete petnru motorizările cu 4 cilindri, în timp ce 220d xDrive vine cu o cutie automată în echiparea standard.

La lansare va fi disponibil un propulsor pe benzină cu patru cilindri în linie, BMW 220i Gran Tourer. Acesta dezvoltă 141 kW/192 CP şi un cuplu de 280 Nm disponibil deja de la 1250 rpm pentru un răspuns deosebit de spontan. Modelul asigură o acceleraţie 0-100 km/h în 7,7 secunde şi un consum mixt conform standardelor de măsurare ECE de 6,2-6,4 litri per 100 km, respectiv emisii de 144-149g CO2 per km, în funcţie de tipul şi dimensiunea pneurilor echipate.

Gama motorizărilor pe benzină este completată de versiunea în trei cilindri, BMW 218i, care dezvoltă 100 kW/136 CP şi un cuplu de 220 Nm tot de la 1250 rpm. Acceleraţia 0-100 km/h este realizată în 9,5 secunde, în timp ce consumul mixt este de 5,1–5,5 l/100 km, respectiv emisii de 119-127 g CO2/km.

Alături de 220d xDrive Gran Tourer, este disponilă o altă versiune de patru clindri diesel – 218d Gran Tourer, cu o putere maximă de 110 kW/ 150 CP, respectiv un cuplu de 330 Nm. Performanţele asigurate sunt de 9,3 secunde pentru sprintul 0-100 km/h şi un consum de 4,3–4,5 l/100 km, respectiv emisii 114–119 g/km.


Cea mai accesibilă versiune diesel va fi 216d Gran Tourer, un model deosebit de eficient. Motorul diesel cu trei cilindri dispune de o putere de 85 kW/116 CP şi un cuplu de 270 Nm asigură un consum de 3,9 – 4,2 litri per 100 km şi emisii de 104-111 g/km, în contextul unui sprint 0-100 km/h în 11,1 secunde. Din vară, este planficată introducerea pe piaţă a două noi versiuni – 216i Gran Tourer şi 220d Gran Tourer.

Entertainment în mişcare şi pentru copii
Datorită noii aplicaţii "myKIDIO" (iniţial, disponibilă doar în Germania), călătoriile lungi pot fi distractive chiar şi pentru tinerii pasageri. Aplicaţia debutează odată cu BMW Seria 2 Gran Tourer şi oferă conţinut potrivit pentru copii şi familii - cum ar fi filme artistice, seriale, cărţi audio şi jocuri audio - pe tablete precum Apple iPad, astfel încât pasagerii din spate să se distreze.

Conducătorul şi pasagerul din faţă deţin controlul deplin asupra conţinutului rulat: aplicaţia poate fi operată cu uşurinţă prin intermediul controlerului iDrive şi a monitorului de control, imediat ce dispozitivul mobil este conectat la automobil. În acel moment, aplicaţia "myKIDIO" permite controlul şi utilizarea conţinutului potrivit vârstei pe tablete, astfel că şi călătoriile lungi se transformă într-o experienţă plăcută pentru copii. Afişajul central arată ce vizualizează copiii pe tablete, iar cei mici aflaţi pe locurile din spate pot utiliza BMW Kids Cockpit pentru a verifica informaţiile cu privire la călătoriei (cum ar fi timpul estimat al sosirii, viteza sau temperatura exterioară) într-o manieră simplă şi amuzantă.

Citește și...

#GenevaLIVE: Desantul monștrilor – TOP 5 mașini care se bat cu secundele

#GenevaLIVE: GALERIE FOTO - Fetele, tunatele...

Foto: Răzvan Scăeșteanu

#GenevaLIVE: GALERIE FOTO - Fetele, tunatele......

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x