Antena Căutare

Începe ridicarea mașinilor parcate neregulamentar! Costul pentru un autoturism poate ajunge la 500 de lei

Vehiculele care au fost parcate neregulamentar pe străzile principale din București riscă să fie ridicate începând de luni, 26 august. 

Vehiculele care au fost parcate neregulamentar pe străzile principale din București riscă să fie ridicate începând de luni, 26 august.

Conform unor reprezentați ai Poliției Locale, această măsură vizează doar vehicule care staţionează neregulamentar pe principalele artere din Bucureşti şi care blochează circulaţia vehiculelor de intervenţie în caz de urgenţă, ambulanţe sau maşini de pompieri, precum şi accesul în spitale, şcoli, instituţii publice, dar şi circulaţia mijloacelor de transport public sau activitatea utilajelor de deszăpezire şi salubrizare.

Citește și: Adevărul ascuns din spatele lansării primei Dacia 1100, mașina cadou pentru tovarășu' Ceaușescu

Potrivit Agerpres, ridicarea vehiculelor este o măsură dispusă fie de polițiștii rutieri din cadrul Poliției Locale, fie de polițiștii locali ori de reprezentanți ai Secției Regionale de Poliţie Transporturi Bucureşti. Mașini, însă, vor fi ridicate de Compania Municipală Managementul Transportului Bucureşti.

Consiliul General al Capitalei a adoptat, la sfârșitul lunii iunie, un proiect de hotărâre privind ridicarea, transportul, depozitarea şi eliberarea vehiculelor staţionate neregulamentar pe partea carosabilă a drumurilor publice care fac parte din reţeaua principală de străzi a municipiului Bucureşti.

Citește și: Rabla demarează iar! Românii primesc din nou bani de la stat pentru maşinile vechi

Ce taxe sunt percepute pentru ridicarea mașinilor

Tarifele de ridicare sunt: 200 de lei pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de până la cinci tone, inclusiv; 270 de lei pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de peste cinci tone.

Tarifele de transport sunt: 150 de lei pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de până la cinci tone, inclusiv; 200 de lei pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de peste cinci tone.

În funcţie de perioada de depozitare, calculată din momentul depozitării efective a vehiculului, se percepe un tarif de 150 de lei pe zi. Contravaloarea operaţiunii de depozitare se calculează pe intervale de 24 de ore începând cu data şi ora depozitării, nefracţionat.

Modelul de mașină Dacia de care Ceaușescu a fost încântat, dar pe care Tovarășa i l-a interzis! „Nicule, mașina asta nu ... Primăria anunţă că maşinile parcate neregulamentar pe principalele artere ale Capitalei vor fi ridicate începând cu data...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x