Antena Căutare

Moody's a retrogradat ratingul PSA Peugeot-Citroen la nivelul Ba1, categoria "junk"

La numai o zi dupa anuntul aliantei GM-PSA Peugeot-Citroen, Moody's a retrogradat ratingul PSA, al doilea mare producator auto din Europa, de la "Baa3" la nivelul "Ba1" din categoria "junk", nerecomandata pentru investitii, iar perspectiva este negativa. Prin urmare, actiunile Peugeot, care a anuntat miercuri o alianta strategica cu General Motors, au scazut cu pana la 7,7%.

"Rezultatele Peugeot din 2011 au fost cu mult sub asteptarile Moody's", au apreciat analistii, iar retrogradarea include si dificultatile companiei de a-si imbunatati situatia financiara pe termen scurt si mediu, dupa problemele de anul trecut.

Divizia auto a Peugeot a consemnat in al doilea semestru al anului trecut pierderi de 497 milioane euro. Pe ansamblul anului trecut, profitul net al Peugeot a scazut cu 48%, la 588 milioane de euro.

Peugeot a declarat ca decizia Moody's este rezultatul evalurarii profitabilitatii grupului si nu are legatura cu acordul de miercuri cu General Motors.

Un Bentley din 1929, cea mai scumpa masina din Marea Britanie!... Fiat-Chrysler isi cauta partener de viata...
Ce dezvăluie manichiura despre personalitatea ta
Detalii fizice aparent nesemnificative pot oferi indicii despre felul de a fi al unei persoane....
Horoscopul zilei de 8 iunie 2023. Vărsătorii pot face o schimbare importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 8 iunie 2023 spune că nativii din zodia Vărsător au șansa să facă o...
Parteneri
Coșulețe de cartofi Duchesse cu ciuperci și legume
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x