Antena Căutare

Pontiac a murit la varsta de 84 de ani!

Criza nu iarta. Pontiac, unul dintre cei mai "batrani" constructori americani de masini, si-a inchis portile, dupa ce incercarea de redresare instrumentata de General Motors si dealerii marcii a esuat pe 31 octobrie. Musculosul GTO, precum si alte modele legendare, vor continua insa sa creasca adrenalina in randul pasionatilor.

Inceputul sfarsitului pentru Pontiac a inceput anul trecut cand, din cauza crizei economice globale si a problemelor financiare proprii, GM a decis sa ucida brandul, a carui baze au fost puse inca din 1907 (marca in sine a fost inregistrata de Oakland Motor Company in 1926), oprind productia tuturor modelelor.

Sigur, se poate spune ca a fost o decizie inteleapta, daca avem in vedere ca niciunul dintre modelele Pontiac din ultima decada nu a inregistrat succesul de piata scontat, animand mai mult topurile celor mai neravnite masini. Dar trebuie uitat faptul ca, in anii '60, Pontiac era al treilea mare constructor american, dupa Chevrolet si Ford.

Mai mult, Pontiacul GTO, de exemplu, a devenit o adevarata legenda in randurile pasionatilor de cai putere. Iar, in anii '80, Trans-Am-ul a creat un adevarat trend in lumea masinilor sport. Apoi, se poate spune ca drumul spre pierzanie al marcii a fost pavat de o serie de decizii neinspirate in ceea ce priveste gama de modele si de lipsa de adaptabilitate la cerintele pietii, mai ales in contextul asaltului producatorilor niponi.

Prin urmare, criza nu a facut altceva decat sa pecetluiasca, probabil pentru totdeauna, soarta acestei marci.

Dacia Duster, printre finalistele competitiei Masina Anului 2011... Concept C: scuterul puternic de la BMW...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x