Dezastru TOTAL pentru toți șoferii din România! Anunțul a devenit oficial și va intra în vigoare în câteva zile!

 

Din 2019, toți proprietarii de autoturisme vor plăti, anual, taxa de poluare, în funcție de vechimea mașinii, norma de poluare și capacitatea cilindrică.

Viitoarea taxă pe care proprietarii de autovehicule înmatriculate în România o vor plăti se va aplica nu doar autovehiculelor mai vechi de zece ani, ci tututor mașinilor poluante și va avea mai multe componente, care nu vor intra concomitent în vigoare la 1 ianuarie 2019, a anunțat ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu. Aceasta se referă la taxă ca la o „contribuție„ pe care cetățenii o plătesc în baza principiului conform căruia poluatorul plătește.

„Așa cum am spus de nenumărate ori, nu este vorba de o taxă de poluare, sau timbru de mediu sau o altă denumire care să includă cuvântul taxă. În schimb, am susținut și susțin în continuare că poluatorul plătește și nu numai în cazul emisiilor de CO2, și în cazul deșeurilor și în celellate cazuri, cel care poluează trebuie să plătească.

Vești excelente pentru șoferi! Prețul benzinei a coborât sub pragul de 5 lei pe litru! Unde găsești cele mai ieftine benzinării din țară!

În interiorul grupului de lucru din care fac parte specialiști ai Ministerului Mediului, Administrației  Fondului de Mediu, ai RAR-ului, Ministerului Transporturilor, Finanțelor (…)  au în cercat să găsească o formă finală consultând cei doi producători de autovehicule din România și cei care în decursul anilor au reușit să ne îndrume fiind specialiști în domeniu și care la ora actuală au diverse firme de consultanță, astfel încât să nu găsim o formă a unei eventuale contribuții pe care cetățeanul ar trebui să o plătească atunci când emisiile de CO 2 ar trebui depășite, când cilindreea folosită la autovehicul are o anumită capacitate care poate s producă emisii și norma de poluare.

Oficial. Lista COMPLETĂ bolilor care nu-ți permit să mai ai permis de conducere. Sute de mii de români vor fi afectați!

Forma finală se apropie. De dorim ca pentru a putea să fie implementată această contribuție nu va însemna o singură componentă, cu mai multe componente, să aibă loc și  informare a cetățenilor, și poate includerea în acest program a unei perioade de grație pentru acomodare, pentru informare și să poată da posibilitatea cetățenilor să poată, într-un timp mai scurt sau mai lung, să ia o decizie cu propriul autovehicul care este mai vechi e zece ani care poluează și în felul acesta să le dăm posibilitate să își achiziționeze un autovehicul nepoluant” a spus Grațiela Gavrilescu, citată de Ziarul de Constanța. facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI