Antena Căutare

VIDEO! Viitorul industriei auto: masinile electrice cu incarcare wireless

Posesorii de masini electrice care viseaza sa le incarce automat, fara cabluri, nu mai au mult pana sa isi vada visul cu ochii. O companie britanica dezvolta un sistem care le va face viata automobilistica mult mai usoara.

Masina viitorului ar putea avea motor electric si alimentarea ei se va face cu ajutorul unei mici platforme de reincarcare si a unor senzori speciali.

Proprietarul aduce masina in preajma sursei iar luminitele de la bord semnalizeaza realizarea conexiuni, momentul in care incep incarcarea, precum si finalul acestei operatii.

Dick Stimpson, director tehnic al proiectului, sustine ca, avand in vedere autonomia oferita de noua tehnologie, soferii vor uita ca trebuie sa-si incarce masina. Realimentarea nu va mai fi facuta doar in locuri speciale.

Proiectul este in stadiu experimental, dar compania britanica ce il dezvolta spera sa ii cucereasca pe soferi cu simplitatea sistemului si cu autonomia pe care o ofera.



Vezi prima poza cu noul Lexus GS!... Test comparativ intre MINI Cooper SD, Volkswagen Scirocco TDI si Citroen - DS3 1.6 HDi DSport...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x