Antena Căutare

Ce nu ai voie să faci, astăzi, în Ziua de Ajun. Ferește-te cât poți! "Femeile trebuie să măture invers, altfel..."

Din moşi-strămoşi, există o serie de superstiții legate de seara magică dinaintea Crăciunului şi nu numai. Deşi unele sunt mai neobişnuite ca altele şi vă pot stârni multe dubii şi chiar zâmbete, noi va prezenta o parte dintre aceste vorbe din popor.

Ţine de fiecare în parte, dacă le va respecta sau nu:

În ajunul Crăciunului, pe 24 decembrie, nu se dă nimic din casă. De asemenea, nu se scoate nici măcar gunoiul şi femeile matura invers.

Pe mese trebuie să existe colaci şi turte, pentru că sufletele celor decedaţi să întâmpine Crăciunul cu aceeaşi bucurie că şi cei vii. De asemenea, se spune că toţi colindătorii trebuie cinstiţi cu covrigi şi cu nuci, nicidecum cu bani, acest din urmă obicei apărând târziu, în oraşe.

Nu este bine ca noaptea de Ajun să te prindă în grajdul plin cu fân şi cu atât mai mult să dormi în fân, pentru că acum boii prind glas omenesc şi povestesc despre Naşterea Domnului, iar acest lucru trebuie să fie ascuns urechilor şi privirii oamenilor.

Crescătorii de albine nu trebuie să dea cu împrumut un obiect, indiferent care ar fi acesta, dacă vor să aibă miere multă în următorul an, iar fermierii trebuie să pună iarbă pe masă, pe care să le-o dea apoi de mâncare vacilor, pentru că acestea să dea mult lapte.

În ajunul Crăciunului nu e bine să te baţi, nici măcar în glumă, cu cineva, căci faci bube peste an. Ai împrumuta lucruri? Fă bine şi recupează-le în Ajunul Crăciunului, astfel o să tot pierzi în lunile ce urmează.

Nu te panica dacă răstorni cutia de chibrituri, dacă verşi vin pe masă, dacă îţi ţiuie urechea, dacă dai de pomană sau dacă atingi cocoaşa unui cocoşat, aceste lucruri prevestesc numai noroc, tot anul.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 9: Quiche cu praz, brânză și trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 9: Quiche cu praz, brânză și trufe Marti, 28.05.2024, 12:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x