În condiţiile în care cumpărătorii golesc rafturile magazinelor de teama unor carantine de lungă durată sau a deficitelor de produse, companiile încearcă să menţină stocurile de alimente şi produse pentru sănătate şi să aibă angajaţi disponibili pentru activităţile din magazine sau pentru livrări.
Gigantul de comerţ electronic are sarcina dificilă de a angaja mai mulţi oameni într-o perioadă în care se înmulţesc apelurile să îşi închidă depozitele. Compania, care a raportat cazuri de coronavirus în rândul angajaţilor săi din depozite şi s-a confruntat cu mai multe demonstraţii, a anunţat că va verifica temperatura angajaţilor şi va distribui măşti de protecţie pentru angajaţii din toate depozitele din Statele Unite şi Europa.
Unii oficiali aleşi au cerut Amazon să închidă depozite.
Dar, în condiţiile în care ratele şomajului cresc la niveluri record, Amazon are nevoie să îşi acopere deficitul de personal. Pentru a atrage noi angajaţi, compania a anunţat că va suplimenta cu 2 dolari salariul minim de 15 dolari pe oră al angajaţilor din SUA, pe parcursul lunii aprilie.
Compania a anunţat luni că a ocupat toate cele 100.000 de posturi noi anunţate anterior şi că noile locuri de muncă se vor adăuga acestora.
Amazon anticipează că va cheltui peste 500 de milioane de dolari la nivel mondial pentru majorarea salariilor angajaţilor în timpul pandemiei, peste suma de 350 de milioane de dolari estimată anterior.
”Ştim că mulţi oameni au fost afectaţi economic, în urma pierderii sau suspendării posturilor din sectorul ospitalităţii, restaurantelor şi călătoriilor în această criză şi aşteptăm pe cei rămaşi fără locuri de muncă să ni se alăture la Amazon până când lucrurile revin la normal şi fostul lor angajator poate să îi primească înapoi”, a anunţat compania într-o postare pe blog.
Forţa de muncă a Amazon fluctuează în funcţie de sezon, în perioada sărbătorilor de iarnă ajungând la 798.000 de angajaţi full-time şi part-time. Recent, compania a anunţat că angajează 100.000 de persoane, pe fondul pandemiei.
Unele sindicate şi unii oficiali aleşi au criticat reacţia Amazon la epidemie, care a infectat peste 1,8 milioane de oameni la nivel global şi a provocat peste 115.000 de decese.
Sursa : news.ro
Preţurile petrolului au scăzut luni, în pofida acordului convenit de principalii producători pentru o reducere record a ... INS: Producţia industrială a scăzut în primele două luni cu 2,6% faţă de anul trecut...