Antena Căutare

ANAF începe reforma mult promisă. Ce veşti aduce statul datornicilor cu poprire pe toate conturile

Veste bună pentru românii care au datorii la stat. ANAF nu va mai putea pune poprire pe toate conturile dacă restanţa poate fi recuperată dintr-unul singur. Mai mult, după ce banii sunt recuperaţi de stat, poprirea se va ridica automat, fără să mai fie nevoie de drumuri între Fisc şi bancă.

Schimbările sunt bune, spun specialiştii în executare silită, însă sistemul mai are mult până la o reformă adevărată.

Mi s-a spus: "Ești dator la finanțe cu suma de 3 miliarde de lei vechi, pentru ca ai încasat bani din anumite afaceri". Este vestea care a picat ca un trăsnet pentru Cezar, la finalul lui 2018.

Potrivit ANAF, bărbatul a câştigat aproape nouă sute de mii de lei din diverse activităţi, bani pentru care nu şi-a plătit taxele şi impozitele. În timp ce Fiscul îl vede ca un prosper om de afaceri, bărbatul spune că ani de zile şi-a dus traiul de pe o zi pe alta.

În realitate, spune Cezar, o firmă de colectare a fierului vechi pentru care a lucrat la un moment dat s-a folosit de datele lui personale. Însă până vor clarifica judecătorii această situaţie, omul e bun de plată. Lunar, ANAF îi reţine 220 de lei din salariul pe care îl încasează. În acest ritm, datoria se va stinge peste. 335 de ani. Este doar una dintre miile de situaţii absurde. În cele mai întâlnite cazuri, Fiscul blochează toate conturile unui datornic pentru o restanţă de câţiva lei.

Anul trecut a fost fără doar şi poate anul popririlor în România şi asta pentur că doar în primul trimestru din 2019, ANAF a încasat prin aceste modalităţi aproape 3 miliarde de lei.

Ce trebuie să știe cei care caută obiecte de interes pe site-urile de anunțuri... Topul salariilor din Uniunea Europeană. Românii şi bulgarii, la coada clasamentului. Unde se câștigă cel mai bine?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x