Antena Căutare

Analiza: Zelul austeritatii risca sa impinga Europa inapoi in recesiune

Abordarea, inclinata spre austeritate si sacrificiu, a Uniunii Europene pentru rezolvarea crizei datoriilor risca sa inrautateasca situatia, blocand cresterea economica, de care este nevoie pentru strangerea banilor necesari pentru plata datoriilor, arata o analiza Reuters.

Guvernele din toata Europa impun masuri de austeritate, taind din costuri si crescand taxele si impozitele pentru a-i convinge pe investitori ca sunt seriosi cu privire la imbunatatirea finantelor publice, in speranta ca acestia vor cumpara obligatiuni de stat.

Zelul austeritatii risca sa impinga intreg continentul inapoi in recesiune, pe o panta alunecoasa, cu previziuni de crestere din ce in ce mai mici, care pun presiune asupra bugetelor, deja impovarate de datorii, fapt ce va determina impunerea a noi masuri de austeritate.

Criza se extinde cu rapiditate in zona euro, urcand costurile de imprumut ale statelor pana la niveluri nesustenabile, iar tarile recurg tot mai mult la reduceri de cheltuieli in locul unor reforme structurale dificile.

Urmarile sunt cozile mai mari pentru ajutor de somaj, prabusirea companiilor si presiunea foarte mare asupra serviciilor publice.

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages / EPA


Angela Merkel: "Iesirea din criza datoriilor va dura ani"... Atac informatic la CEC Bank: Cardurile, blocate pentru a proteja clientii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x