Antena Căutare

Atac informatic la CEC Bank: Cardurile, blocate pentru a proteja clientii

CEC Bank a blocat mai multe carduri ale clientilor dupa ce a primit notificari ca este posibil ca anumite informatii sa fi fost compromise la nivelul unei baze de date internationale, a anuntat miercuri banca.

"Banca a primit sesizari oficiale conform carora informatiile aferente unui numar de carduri emise de institutii financiare din Romania si din strainatate au fost posibil compromise la nivelul unei baze de date internationale", se arata intr-un comunicat al CEC.

Pentru a proteja disponibilitatile banesti ale clientilor si in conformitate cu prevederile contractuale, CEC Bank a blocat mai multe carduri si va reemite altele fara costuri pentru clienti.

"Mentionam ca atacul nu a vizat doar cardurile CEC Bank si nu se datoreaza eventualelor vulnerabilitati ale sistemului operat de banca. Disponibilitatile banesti ale clientilor nostri sunt in siguranta", se mai arata in comunicat.

Sursa: Jurnalul National

Foto: Intactimages

Analiza: Zelul austeritatii risca sa impinga Europa inapoi in recesiune... Hong Kong-ul a detronat SUA si ocupa primul loc in topul celor mai dezvoltate piete financiare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x