Antena Căutare

Boc anunta un nou termen pentru finalizarea Autostrazii Bechtel: 2044

Un nou an de realizari „marete” in domeniul infrastructurii anuntat de premierul Emil Boc in weekend: 8,5 kilometri din centura Iasiului, 10-11 kilometri din Autostrada Transilvania, plus alti cativa kilometri din soselele de centura din Bu­curesti, Sibiu, Lugoj si Turnu-Severin. In acest sens, vor fi directionate toate capacitatile inves­titio­nale ale guvernului, care mai are in vedere, pen­tru 2011, alte asemenea obiective: centura Sucea­va, centura Constanta si finalizarea Autos­tra­zii Cernavoda - Constanta.

Declaratiile au fost facute de prim-ministru cu ocazia unei vizite efectuate la lucrarile de cons­tructie a centurii Iasiului, din care, spune Emil Boc, anul acesta vor fi finalizati 8,5 kilometri, iar pana in aprilie 2011 si restul de 5,5 kilometri, lucrarile fiind demarate in urma cu doi ani.

Accesul pe cei 8,5 kilometri se va face intr-un mod cu totul original, cel putin pana la finalizarea lucrarii: „In acest an, 8,5 kilometri vor fi adusi la strat de binder, iar o parte a traficului greu din oras va putea fi deviat pe un drum comunal, un drum judetean si apoi spre iesirea din oras", a precizat Emil Boc.In total, soseaua de centura ar trebui sa aiba de fapt aproape 32 de kilometri si ar trebui fina­liz­ata in 8 luni.

Povestea Bechtel

In privinta Autostrazii Transilvania, proiect pe care il realizeaza firma americana Bechtel, ritmul de constructie va fi la fel de „alert": 10-11 kilometri finalizati in acest an. Asta in conditiile in care portiunea respectiva este in lucru de ani buni.

Practic, cei 10-11 kilometri fac parte din tron­sonul Campia Turzii - Cluj-Napoca, in lun­gime de 54 de kilometri, din care pana acum au fost dati in folosinta 42 de kilometri - de altfel, sin­gu­rii finalizati din Autostrada Transilvania.

Tron­so­nul ar fi trebuit terminat in februarie anul curent, ala­turi de alti 64 de kilometri, iar pana la 31 decem­brie 2010 ar mai fi trebuit dati in folosinta, potri­vit graficului de lucrari, inca 137 de kilo­metri. Luand insa in calcul faptul ca, in total, autos­trada va avea 415 kilometri, din care s-au const­ruit doar 42, inseamna ca restul de 373 de kilometri se vor finaliza, in ritmul de 10-11 kilo­metri pe an, in cel putin 34 de ani si in maximum 37 de ani si patru luni. In realitate, intregul pro­iect ar trebui finalizat pana la 31 decembrie 2013.

Tot articolul, in Financiarul

Leul se apreciaza in raport cu euro... Firmele in faliment nu mai pot fi declarate inactive...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x