Capitala României este unul dintre orașele renumite în Europa pentru arhitectura sa. Palatul Parlamentului, de exemplu, se află la loc de cinste în broșurile sau pe site-urile de prezentare pentru cei care vin ca turiști în București. Și locuitorii îi apreciază clădirile impunătoare ce au, pe lângă frumusețea exterioară, și o istorie fascinantă. În astfel de imobile se găsesc muzee, unele funcționează ca sedii de ambasade ale altor state, însă există și proprietăți private scoase la vânzare pe site-urile de profil.
În București, în zonele centrale precum Victoriei, Primăverii sau Rosetti, există trei dintre cele mai scumpe case de vânzare din Capitală. 21 de camere și șapte băi într-o singură construcție, terasă interioară de vară și o grădină mare cât un parc este descrierea, pe scurt, a unei astfel de vile. Prețurile sunt pe măsură, casele fiind evaluate la câteva milioane de euro.
Iată un top 3 al celor mai scumpe case de vanzare din București:
Vilă în zona Calea Victoriei estimată la prețul de 4.000.000 euro
Cu un preț de vânzare de 4 milioane de euro, construită în anul 1910, o vilă impresionantă din zona Calea Victoriei își caută proprietar. Casa necesită restaurare, însă elementele sale arhitecturale sunt de o valoare inestimabilă, spun istoricii. După un proiect al arhitecului Paul Gottereau, ce ilustra deschiderea societății românești spre lumea modernă, modelul francez și-a păstrat frumusețea. Vila a fost construită cu subsol, parter si două etaje și are cinci dormitoare, plus alte încăperi de tip sufragerii. Suprafața construită măsoară 718 metri pătrați, amprenta la sol 308.31 mp și suprafață teren 532 mp.
Ceea ce este cu adevărat impresionant la cea mai scumpă casă de vânzare din București, pe lângă istoria veche de 100 de ani, reprezintă elementele decorative ale porții de intrare, ale scărilor interioare și mai ales ale balcoanelor, toate realizate din fier forjat. Balustrada de alamă care duce spre primul etaj al clădirii a fost constuită la Școala Superioară de Arte și Meserii din București. Și picturile interioare îi completează valoarea culturală și artistică. Sunt două la număr, una dintre ele pe peretele scării ce duce la etaj, cealaltă în una dintre încăperile de oaspeți. Operele de artă sunt semnate de pictori francezi. Găsești anunțul aici.
Vilă monument istoric, în zona Ateneului Român: “3.400.000 Euro Ocazie Unica!”
Este formularea cu care se încheie anunțul de vânzare postat pe HomeZZ.ro. Casa ce se întinde pe o suprafață de 312 metri pătrați, cu subsol, parter, un etaj și mansardă, plus alți 560 metri teren în jurul constructiei, este considerată a fi vilă monumesc istoric. Casa a fost construită la începutul anilor 1900 și decorată cu elemente arhitecturale în același stil francez, văzut prin ochii arhitectului Paul Gottereau. Și aici se regăsesc picturi pe pereți, de o însemnătate culturală deosebită.
Clădirea este fost imobil administrativ, iar proprietarul care o vinde o recomandă ca fiind perfectă pentru transformarea în Cazino sau restaurant de lux.
“Superbă unicată”, 2.900.000 de euro, vilă cu 21 de camere în zona C.A. Rosetti
Descrierea acestei case de vânzare din București pare desprinsă din cărți. Vila are 21 de camere, terasă interioară de vară, o curte ce pare mai degrabă un parc, de aproximativ 550 de metri pătrați și a fost construită în stilul conacelor boierești, păstrând totodată elementele arhitecturale în stil neoromânesc la interior. Pereții sunt placați cu lemn masiv sculptat și tapetați cu mătase naturală, iar ferestrele au blazoane. Interiorul a fost restaurant, astfel că locuința este perfect locuibilă.
Grădina se întinde de jur împrejurul casei, are o fântână arteziană și un foișor. În plus, este amplasată în una dintre cele mai selecte zone din Capitală, Cartierul Armenesc, situat între Piața Romană și Piața Universității.
Vila este structurată pe patru nivele, demisol, parter, etaj și mansardă, cu suprafață utilă de 786 metri pătrați. Are nu mai puțin de 21 de camere, toate locuibile, șapte băi și poate fi utilizată ca ambasadă sau consulat, clădire de birouri, centru de evenimente, reședință unifamilială sau restaurant.
Prețuri tot mai mari la locuințele din București! Românii cu venituri medii, care îşi caută o casă, caută alternative... Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici: Statul va acoperi datoriile acumulate la proiectul judeţean "Utilităţi şi ...