Antena Căutare

Cele patru riscuri cu care se confruntă companiile în 2017 și cum pot managerii să se protejeze

Companiile au de-a face cu riscuri sporite anul acesta, iar managerii trebuie neapărat să se protejeze de ele.  

Companiile au de-a face cu riscuri sporite anul acesta, iar managerii trebuie neapărat să se protejeze de ele.

Tehnologia a schimbat enorm felul în care managerii abordează siguranța companiei. În prezent, managerii trebuie să acorde o atenție sporită unor factori care în trecut erau totalmente ignorați. Măsurile de protecție implică, într-adevăr, niște costuri, însă fără ele compania este complet expusă la situații în măsură să ducă la faliment.

Mai multe categorii de riscuri ce în trecut nu reprezentau o preocupare pentru manageri sunt acum tratate cu foarte multă grijă. De altfel, un manager care nu are încă o astfel de asigurare menită protejeze compania și angajații, trebuie să conștientizeze că își asumă deznodământul dramatic pe care îl poate avea o schimbare sau o situație pe care nu a anticipat-o. Iată care sunt cele mai mari riscuri cu care se confruntă companiile anul acesta, conform Barometrului Riscului pe 2017 realizat de o companie globală de asigurări.

1. Un risc sporit care pare să stârnească tot mai mult îngrijorarea companiilor

Articolul continuă după reclamă

Schimbările climatice și avertizările tot mai dese ale oamenilor de știință nu ramân fără ecou în board-urile companiilor. Este nevoie de o protecție sporită în fața unei situații limită provocată de fenomene meteo neobișnuite, care devin tot mai dese. Dacă în trecut o asigurare în fața acestor situații era tratată cu foarte multă lejeritate și degajare, în prezent ea devine tot mai necesară și riscul este unul real.

2. Dezvoltarea tehnologiilor poate pune în pericol unele tipuri de business

Orice avans tehnologic este, în definitiv, o evoluție, însă trebuie să conștientizăm că atunci când un serviciu se automatizează, un alt serviciu moare. S-a întâmplat de-a lungul timpului cu o mulțime de domenii și scenariul se repetă zilnic chiar și în prezent, deoarece avansul tehnologic atrage după sine și mai multe schimbări de această natură.

Există, desigur, mai multe modalități de a evita scăderea cifrei de afaceri, însă acest lucru depinde foarte mult și de tipul de business. Unele afaceri care erau foarte profitabile în urmă cu doar câțiva an au devenit în prezent falimentare. Managerii trebuie să fie conștienți de acest lucru, să încerce să se adapteze sau să apeleze la o asigurare.

3. Securitatea informațiilor este în prezent în mare pericol

Am asistat recent la unul dintre cele mai mari atacuri cibernetice mondiale, iar acest lucru le dă de gândit și companiilor. Sunt oare datele lor în siguranță? Dar sistemele pe care le folosesc? Dar conturile? Din moment ce majoritatea proceselor se fac în prezent online, e nevoie de o grijă suplimentară în ceea ce privește securitatea cibernetică. Riscul este tot mai crescut și devine o preocupare strigentă a managerilor generali, care iau în calcul protecție suplimentară și investițiile în sisteme suplimentare de siguranță.

4. Schimbările legislative au un impact important asupra unui business

Printre riscurile serioase cu care se confruntă companiile anul acesta se numără și schimbările legislative. Ne aflăm într-o perioadă în care în majoritatea statelor se produc schimbări la nivelul legislației, iar ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană vine în completarea curentului care predomină în acest moment în mai multe țări. Antreprenorii de la noi din țară știu foarte bine cât de mult te poate afecta schimbarea legii, deoarece s-au făcut de-a lungul timpului nenumărate schimbări de acest tip.

La aceste situații nu sunt expuse doar companiile din țara noastră, ci ele sunt prezente la nivel mondial și trebuie tratate cu toată atenția de către managerii generali.

Sursa foto: Shutterstock

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 29 noiembrie 2024. Nea Mărin și Liviu Vârciu au ajuns la suma de 1000 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 29 noiembrie 2024. Nea Mărin și Liviu Vârciu au ajuns la suma de 1000 de lei Vineri, 29.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x